Alkmaar, 13 maart 2014. Zaterdag 15 maart beginnen de concerten in de St. Laurentiuskerk weer. Er is een gevarieerd programma opgesteld voor het seizoen. Organist Sergio Militello trapt af, een musicus van wereldformaat. Sergio Militello bespeelt het Pels-orgel van de St. Laurentiuskerk en voert uit "Organ Improvisations on Sacred Songs". Aan het concert verleent ook medewerking het koor "Canticum Novum" onder leiding van Una Cintina. Het koor zingt onder andere "O crux, ave" en het Ubi Caritas van Rihards Dubra, het Ave Verum van William Byrd, van Tomás Luis de Victoria het- Ave Maria.

Sergio Militello werd geboren in 1968; hij is een componist, koordirigent en leraar. Tevens geeft hij orgel en pianoconcerten over de hele wereld en heeft hij diverse cd's opgenomen. Sergio Militello is een bijzonder begaafde organist en virtuoos, die met veel fantasie kan improviseren. Een musicus van wereldformaat. Van 2003 tot en met 2012 was Sergio Militello directeur van het "Diocesan Institute of Sacred Music" in Florence Archdiocese (Italië) waar hij o.a. orgel en gregoriaans onderwees. Tevens is hij lid van een groep in Rome die advies uitbrengt over muziekkeuze in de liturgie. Tot 2012 was Sergio Militello dirigent en organist van de grote kathedraal S. Maria del Fiore in Florence.

Het concert begint om 16:00 uur. De toegang tot het concert is gratis; wel zal er na afloop van het concert een deurcollecte worden gehouden teert bestrijding van de onkosten.

Pin It
Bekeken: 1178x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/