Een gouden kans voor Joske Liefhebber. Ze vond d'Alderliefste altijd al een mooi plekje in Bergen en toen kwam het café te koop te staan. Ze waagde de stap en op 1 april krijgt ze de sleutels. Monique van Klaveren stopt er na vijftien jaar mee en heeft het volste vertrouwen in de 27-jarige Liefhebber, die uitkijkt naar haar nieuwe uitdaging. "Ik heb er super veel zin in!"
Joske Liefhebber komt uit een Bergense horecafamilie en is al twaalf jaar werkzaam in de horeca, dus ze is voor velen een bekend gezicht. "Mijn opa was de eerste van familie in de horeca en ik begon zelf bij mijn vader. Daarna ben ik werkzaam geweest bij Van Speijk in Egmond aan Zee en ik was bijna drie jaar manager bij Prince George in Camperduin. Maar nee, ik ben nog geen uitbater geweest."
Best een spannend avontuur dus, zelf een café gaan runnen. Zeker als je twintiger bent. Maar ja, nú was het moment. "Ik ben altijd al gecharmeerd van het plekje geweest. Monique en ik hebben altijd contact gehouden en toen ze het wilde verkopen, ben ik heel snel op haar afgestapt." Die kans kreeg Liefhebber misschien nooit meer.
Maar ze staat er niet alleen voor. Marcel Hansen en Ramona Nijssen, bekend van onder andere het Bergense restaurant LadyPapa, zijn achter de schermen compagnons. "We zijn met zijn drieën eigenaar, maar het is Joske haar winkel", licht Nijssen toe. "Te zijner tijd zullen wij uitstappen. Het is de bedoeling om haar in het zadel te helpen en te begeleiden, en daarna gaan we weer door. Zo doen we dat ook met de Bourbon Room." (tekst gaat verder onder de foto)

"We kenden elkaar al en Joske wilde heel graag d'Alderliefste overnemen", gaat Nijssen verder. "We vinden het oprecht leuk om startende ondernemers te helpen. We zullen zelf geen bardiensten draaien of zo, het gaat om hulp, administratie, de boekhouding, financiële ondersteuning. Nee, we hebben nog geen tijdspad voor wanneer we uitstappen."
"Ik had het café sowieso wel overgenomen, maar het is fijn om ervaringsdeskundigen naast je te hebben", zegt Liefhebber. "Alles is nieuw, ik heb dit nog nooit meegemaakt. Voor een jonge ondernemer is het best veel." (tekst gaat verder onder de foto)
De nieuwe bazin belooft bijna alles bij het oude te houden. "De sfeer, de entourage, daar gaan we niks aan veranderen. Het café heeft een hele mooie, warme uitstraling. Het is een soort huiskamer van Bergen met een goede formule. Alleen het assortiment van bieren en wijnen zal veranderen."De uittredende Van Klaveren kijkt terug op een fantastische tijd: "Het waren vijftien onvergetelijke jaren waarin ik samen met geweldige collega’s en de Alderliefste leukste gasten een prachtig café heb neer kunnen zetten. Ik wil iedereen bedanken voor de mooiste leukste gekste gezelligste bijzondere momenten. Zonder jullie was dit nooit zo’n fijne plek geworden. Met vertrouwen draag ik dat nu over aan Joske." (foto: aangeleverd)