Reclame

De Alkmaarse binnenstad was zondag één groot theater. Meer dan honderd optredens, búíten de muren van de schouwburg, maar wel georganiseerd door TAQA Theater De Vest: dat is 'Vest in de Stad', inmiddels een jaarlijkse traditie. "Ik zou dit elke week wel willen doen."

Bezoekers genieten zichtbaar van de grote variëteit aan optredens. Muziek, humor, 'spoken word', of een opmerkelijke presentatie: alle vormen van theater komen aan bod tijdens Vest in de Stad. Niet altijd, maar wel vaak is het optreden ook echt buiten. Zo komen jong én oud in aanraking met theater en dat is precies de bedoeling.

"We verrassen het winkelend publiek", legt Dorus Smit van Theater De Vest uit aan Streekstad Centraal. "Het is echt een festival, in de binnenstad van Alkmaar. (tekst gaat door onder de foto)

Muzikanten spelen gitaar voor een groep kinderen en volwassenen in een kinderkledingwinkel. Ook kinderen werden betrokken bij het theaterfestival. (beeld: Streekstad Centraal)


En dus gaat het van 'trillende snorharen' tot een 'poppetje dat per ongeluk op een skateboard stapt van iemand anders' - wat zeker wel kan leiden tot hilariteit, zo blijkt uit de reacties op straat.

Behalve op straat is er ook theater in verschillende winkels in de stad. Dat is heel knus, merken zowel bezoekers als artiesten. Hierin zit voor een deel de charme van dit bijzondere festival. "Het publiek is heel lief",  reageert Justin Samgar. "Iedereen vindt het hartstikke leuk!"
Pin It
Bekeken: 249x
Reclame