Reclame

De plannen voor een voetgangersbrug over de Westtangent, die Westpoort en het nieuwe bouwproject Urban Connection met het Luipaardpark zou verbinden, is niet haalbaar volgens het college van Dijk en Waard. Dat uit de reactie op vragen van GroenLinks/PvdA. Nu Westpoort wordt ontwikkeld als woonwijk en niet meer als locatie voor een nieuwe ziekenhuis is zo'n verbinding niet meer nodig vindt het college.

GroenLinks/PvdA wilde graag een brug zien om de nieuwe wijken Urban Connection en Westpoort beter aan te laten sluiten op het Luipaardpark. Ze vinden dat het park - ondanks dat het vlakbij is - door de drukke Westtangent moeilijk bereikbaar is voor voetgangers. “Zeker voor gezinnen met (kleine) kinderen is een korte verbinding naar groen van groot belang,” aldus de raadsleden. Een voetgangersbrug zou volgens hen een goede en veilige oplossing zijn om de vierbaansweg te overbruggen.

Het college geeft aan dat zo'n brug inderdaad nodig werd gevonden toen Westpoort nog werd overwogen als locatie voor een nieuw ziekenhuis. De brug zou zo'n 8 miljoen euro moeten kosten. Vanwege de hoge kosten en het ontbreken van echte verkeerskundige noodzaak, vindt het college dat een recreatieve voetgangersbrug geen haalbare optie is.

Wel krijgt de kruising bij de Abe Bonnemaweg een nieuw voetpad en een breder fietspad dat aansluit op de bestaande fietsroutes door Beveland. Verder komt er aan de zuidkant van de kruising een bredere fietsoversteek die met een bruggetje direct naar Westpoort leidt. Hiermee kunnen voetgangers en fietsers straks makkelijker en veiliger oversteken. (foto: Gemeente Dijk en Waard)
Pin It
Bekeken: 408x
Reclame