Reclame

Politie Alkmaar-Duinstreek heeft afgelopen week meerdere fietsen aangetroffen "onder verdachte omstandigheden". Een aantal stond als gestolen geregistreerd en de eigenaren zijn dan ook achterhaald. Maar van zes tweewielers was niets bekend. De politie toont de fietsen op de eigen Facebookpagina en komt graag in contact met de eigenaren.

"Samen met een fietsenmaker zijn de fietsen onderzocht op framenummers en dergelijke, maar op basis daarvan is het niet gelukt om de eigenaars te traceren", aldus de politie. Het gaat om twee Fatbikes, een grijze mountainbike met vering voor én achter, en drie zwarte Gazelle (dames)fietsen waarvan twee elektrisch en met een fietsrek voorop.

De politie laat (nog) vrijwel niks los over de "verdachte omstandigheden", zoals hoe en waar de fietsen in het werkgebied Alkmaar-Duinstreek zijn aangetroffen, in verband met een lopend onderzoek. Wel meldt een woordvoerder dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht, en dat de publicatie van de foto's er inmiddels voor heeft gezorgd dat één van de zes fietsen aan een eigenaar is gekoppeld.

De woordvoerder benadrukt dat het eenvoudig traceren van de andere eigenaren het belang van aangifte doen onderstreept, en dat het belangrijk is om de gestolen fiets dan goed te beschrijven, inclusief framenummer.

Wie zijn of haar fiets herkent op de Facebookpagina wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Het zaaknummer is 2024226905.
Pin It
Bekeken: 279x
Reclame