Reclame

Stapels met volgekalkte latex liggen op haar bureau, samen met machines, babyolie en -doekjes; Alkmaarder Floor van Egmond-Heddes moet flink aan de bak. Over ruim een maand gaat ze namelijk naar Turkije voor het WK Permanente Make-up. En daarvoor is ze nog op zoek naar een model met een bepaalde aandoening, die met haar mee wil.

"Dit is echt een droom die uitkomt", zegt Floor vol enthousiasme. De 47-jarige eigenaresse van Foola Beauty heeft "keihard gewerkt en gestreefd naar perfectie." Daardoor werd ze afgelopen week geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen in het WK permanente make-up in Turkije. Om dat te bereiken trainde Floor ijverig. Naast het pigmenteren van echte mensen in haar salon, oefent ze ook thuis op latex. (tekst gaat verder onder foto)

Een houten tafel met tattoozakjes, inktflesjes, oefenhuiden met getekende wenkbrauwontwerpen, een roze tattoopistool en diverse accessoires. Best handig, dat oefenen op latex. Want met wat babydoekjes en olie haal je het er zo weer af. (foto: aangeleverd)


Al ruim 23 jaar werkt Floor met permanente make-up. "Toen kreeg ik eens in de maand klanten voor permanente make-up en had ik ook gewoon een schoonheidssalon." Tien jaar geleden maakte ze de switch en werd haar salon volledig voor de blijvende make-up, met dagelijkse klanten. "Ik deed het puur uit eigen interesse, ik had geen idee dat het booming zou worden."

Haar specialiteit, ook op het WK: de hairstroke techniek, waarbij je op een heel natuurlijk ogende manier haartjes pigmenteert, voor bijvoorbeeld wenkbrauwen. "Dat moet met een heel vloeiende beweging, van harder naar zachter, zodat je natuurlijk haar kan nabootsen." Om hier nog beter in te worden krijgt Floor zelfs hulp uit Vietnam: "Een paar jaar terug werd deze vrouw eerste. Zij coacht me nu; ik stuur foto's en zij geeft tips." (tekst gaat verder onder foto)

Vrouw in feestelijke omgeving met glas champagne en versiering van ballonnen en bloemen. Floor van Egmond-Heddes op de White Party, nadat ze werd geselecteerd voor het WK. (foto: aangeleverd)


Zo moet een wenkbrauw natuurlijk wel passen bij het type gezicht dat iemand heeft. "Ik krijg bijvoorbeeld wel eens oudere dames in de salon voor nieuwe wenkbrauwen en die komen dan met een foto van zichzelf van toen ze achttien waren." Doe mij die maar. Floor glimlacht. "Heel lief is dat, maar dat past vaak gewoon niet op een wat ouder gezicht." Dit legt ook meteen het verschil uit tussen een tattoo en permanente make-up. "Wij werken met andere pigmenten en op minder diepe huidlagen. Je moet je bedenken: als je met inkt op iemand van 25 jaar wenkbrauwen zet, en diegene wordt uiteindelijk 65, dan is dat geen gezicht." Gezichten veranderen, en daarom is het juist een voordeel dat permanent gemake-upte wenkbrauwen weer vervagen.

Over ruim een maand mag Floor al naar het WK in Turkije en er valt nog een hoop te regelen. Ten eerste natuurlijk hard trainen, maar ze moet ook nog een fotoshoot doen én een model vinden. "Ik strijd in Turkije straks tegen vijftig landen, dus ik wil graag een wat aparter model hebben, om eruit te springen, zodat ze denken: hé, grappig, zo kan het ook!"

Gesloten oog met zichtbare wenkbrauw en wimpers. De hairstroke techniek: het lijkt misschien niet zo ingewikkeld maar en komt een hoop bij kijken. (foto: aangeleverd)


Daarom zoekt Floor iemand met Alopecia, oftewel: iemand die door deze haaraandoening minder of geen haar meer heeft en daarvoor in de plaats graag permanente make-up krijgt. "Het liefst een vrouw, maar een man mag ook." Tot 35 jaar, puur omdat de huid van daarna wat rimpeliger en dus lastiger te pigmenteren is. "En iemand moet natuurlijk met mij mee willen naar Turkije, op 21 oktober, voor drie dagen. De kosten worden vergoed."

Wie zich geroepen voelt en graag meegaat naar Turkije of hier meer over wilt weten, kan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 863x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/