Reclame

Ze genoten zichtbaar van hun feestelijke huldiging. Lisanne de Witte en Maartje Keuning zijn in het bijzijn van familie geëerd en gehuldigd door de gemeente Alkmaar. Tijdens de Olympische Spelen in Parijs wisten ze een zilveren en bronzen medaille te veroverden. En omdat het vrijdag was, kon de huldiging mooi plaats vinden op de traditionele kaasmarkt.

Atlete Lisanne de Witte (31) won zilver samen met het Oranje 4x400m damesteam en Maartje Keuning (26) brons met haar waterpoloteam. Vooral de polowedstrijd om het brons was bloedstollend. Daarnaast behaalden de toppers met hun teams dit jaar EK-goud en De Witte ook goud tijdens het WK Indoor. (tekst gaat verder onder de foto)

Twee jonge vrouwen maken foto's en zwaaien naar de menigte tijdens een parade in een open voertuig. Er werd zichtbaar door beide Olympiërs genoten van het spektakel. Hier komen ze per koets aan op de Alkmaarse kaasmarkt (foto: Streekstad Centraal)


Ondanks de hectische tijd sinds hun Olympische wedstrijden keken de dames uit naar de huldiging. "Ja, geweldig", zegt Maartje. "Ik kreeg de uitnodiging en echt 'op de kaasmarkt', beter kan het eigenlijk niet. En ik ben gek op kaas. Dus ik dacht gelijk van 'helemaal leuk'." Lisanne, die twee jaar geleden van Heiloo naar Alkmaar verhuisde, had er ook zin in. "Het is bijzonder, ik kom hier al jaren maar ik ben eigenlijk nooit echt op de kaasmarkt geweest."

Burgemeester Anja Schouten en sportwethouder Christiaan Peetoom ontvingen Lisanne en Maartje met hun aanhang in het stadhuis. Na een korte speech verraste Peetoom de dames met de gouden sportspeld van Alkmaar - dit deel van de huldiging was geheim gehouden. Iets kleins naast de Olympische medailles, dat besefte de wethouder wel, maar toch.(tekst gaat verder onder de foto)

De kaaskragers van Alkmaar dragen toeristen op traditionele kaasberries tijdens de kaasmarkt, met een menigte toeschouwers op de achtergrond. Met de koets náár het Waagplein, maar eenmaal daar werd omgeschakeld naar het enige soort transport dat op de kaasmarkt is toegestaan: de kaasberrie. (foto: Streekstad Centraal)


Lisanne en Maartje werden daarna per koets naar het Waagplein gebracht. "Ja ik voelde me wel een beetje als een koningin", lacht Lisanne. Maartje genoot ook, al was het onwennig. "Het was echt bijzonder, allemaal mensen met camera's, en zwaaien, maar we waren blij dat we met zijn tweeën zijn. Het is toch een beetje gek of zo."

En hoe mooi is het als op de kaasmarkt iedereen je topprestaties van de Spelen op het grote scherm ziet? Bovendien: de doorsnee kaasmarktbezoeker heeft geen idee wie de genodigden van de dag zijn, 't zal allemaal wel, maar Olympische medaillewinnaars... die zijn wereldwijd bijzonder. Daar klapt iederéén voor. (tekst gaat verder onder de foto)

Vier mensen bekijken een medaille; de man links draagt een oranje hoed, en de drie vrouwen dragen oranje sjaaltjes. De in de wacht gesleepte medailles worden nog even aan een inspectie onderworpen door de burgemeester en de kaasvader. (foto: Streekstad Centraal)


Zien we 'onze' Olympiërs misschien over vier jaar wéér op de kaasmarkt voor een huldiging?  Lisanne weet zo net nog niet of ze tot Los Angeles 2024 doorgaat. "Dit jaar voel ik me wel veel fitter dan ik een tijd ben geweest. Ik heb veel jaren gehad dat het moeizaam ging. Vorig jaar dacht ik echt 'ik stop ermee', maar dit jaar ging het verrassend weer goed en heb ik er veel lol in gehad. Dus ik ga nog niet stoppen, ik heb nog iets in me wat verder wil, maar ik weet niet voor hoe lang."

Maartje is nog wat jaartjes jonger.  "Ik heb het nu nog niet echt in mijn hoofd. Ik weet dat het er is en dat het kan, dat ik dan 30 ben. Het zou in principe kunnen, maar of het ook gaat lukken... Ik ga in ieder geval niet stoppen, ik vind het nog veel te leuk."
Pin It
Bekeken: 842x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/