Reclame

Wie vanaf september de gok waagt en geen geld in de parkeermeter gooit - of digitaal betaalt - loopt een groter risico op een boete. En nét te laat terug zijn en achter de bekeurende BOA aan sprinten lukt dan ook niet meer.  Alkmaar krijgt een eigen scanauto. Wind of regen, Warm of koud, deze vierwielige 'parkeercontroleur' zal er altijd zijn.

"Het doel van de scanauto is dat iedereen netjes voor parkeren betaalt en dat er genoeg vrije parkeerplekken zijn", stelt wethouder Christiaan Peetoom. Een scanauto kan doorlopend controleren, een parkeercontroleur kan dat niet.

Maar de parkeercontroleur wordt niet overbodig. De scanauto registreert namelijk alleen of het kenteken wel of niet is aangemeld in het parkeersysteem. Om te voorkomen dat mensen met bijvoorbeeld een gehandicaptenparkeerkaart of papieren bezoekersvergunning onterecht een boete op de deurmat krijgen, worden alle kentekens die de scanauto niet in het systeem herkent, nog eens extra gecontroleerd.

Vanaf augustus maakt de scanauto al testrondes in Alkmaar om te kijken of het systeem werkt. De gemaakte scans worden dan nog verwijderd, want pas vanaf september wordt de auto écht ingezet. Iedereen is dus alvast gewaarschuwd. (foto: Gemeente Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 1340x
Reclame