Reclame
Reclame
Reclame

"Is hij al open? Wanneer gaat hij dan open? Er staan doorlopend fietsers langs het hek", vertelt Alex de Haan, die al een half jaar volop aan het genieten is van het mooie uitzicht op de polder tijdens het werken. "Als je een beetje van natuur houdt, dan is het hier prachtig."

Hij kan goed begrijpen dat mensen niet kunnen wachten tot het Sluispolder fietspad tussen Alkmaar en Bergen weer opengaat. "Door de levering van de betonplaten waar het fietspad van is gemaakt heeft het ook nog langer geduurd dan gepland. Dat is heel erg balen natuurlijk", zegt Alex. (tekst loopt verder onder de foto)

Midden in de natuur staan zes mannen in werkkleding en veiligheidsvesten samen te praten. Alex (de tweede van rechts) heeft het afgelopen half jaar samen met zijn collega's gewerkt aan het Sluispolderfietspad. Het pad is breder, veiliger en duurzamer geworden. (foto: Streekstad Centraal)


Het fietspad is al bijna een half jaar afgesloten, omdat-ie niet meer voldeed aan de eisen. Maar inmiddels is het pad zo goed als af, breder en duurzamer. En omdat er geen lantaarnpalen geplaats mogen worden, omdat het door een natuurgebied loopt, geeft het fietspad zelf licht in het donker.

Door de werkzaamheden moeten fietsers omrijden via de Kogendijk of de Bergerweg. Tot grote frustratie van omwonenden. Maar daar komt snel een einde aan. Donderdag 25 juli worden de hekken aan de kant gezet en kunnen de fietsers weer gebruik maken van het pad door de polder. (tekst loopt verder onder de foto)

Betonnen pad langs een wilde bloemenweide met grasaren en een blauwe lucht met wolken. De wethouders zijn erg blij met hoe de samenwerking is verlopen. Door een gulle bijdrage - maar liefst 75 procent van de kosten - van de provincie is het fietspad helemaal vernieuwd en inmiddels zo goed als af. (foto: Streekstad Centraal)


Vrijdagmiddag mochten wethouders Christiaan Peetoom van gemeente Alkmaar en Ernest Briët van gemeente Bergen een proefrit maken. Met fiets en al stonden ze klaar om als eerste het vernieuwde en verbrede fietspad uit te testen. "Ik gebruik zelf ook heel vaak dit fietspad om van Bergen naar Alkmaar te gaan", legt Briët uit. Ook hij is daarom blij dat het fietspad weer opengaat.

Maar eigenlijk zijn beide wethouders niet écht de eersten. De Bergense Tibert van Dijk vertelde een maand geleden aan Streekstad Centraal dat ongeduldige mensen met fiets en al over de hekken klommen. Zelfs vrijdag gebeurde dat. Terwijl de wethouders, werkmannen en pers zich verzamelden wurmden mensen zich met fiets en al door de hekken. Ze werden teruggestuurd door een kordaat optredende Peetoom. (tekst loopt verder onder de foto)

Twee mannen fietsen over een pad door een groen landschap met gras en bomen. Voor nu is het fietspad nog afgesloten omdat de laatste puntjes nog op de i worden gezet. Wethouders Christiaan Peetoom en Ernest Briët mochten alvast een proefrit maken. (foto: Streekstad Centraal)


Na de proefrit worden de hekken weer goed dicht gezet. De puntjes moeten nog op de i gezet worden en dan mag iedereen gebruik maken van het fietspad. Tibert kan ook echt niet wachten. "Elke dag fiets ik er langs, maar moet ik toch weer langs die weg. Donderdag ga ik meteen kijken of hij open is."
Pin It
Bekeken: 658x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/