Een kleine twee maanden geleden koos de gemeenteraad van Heiloo voor cameratoezicht bij de noordwestelijke fietsenstalling bij het station. Vandaag, dinsdag 9 juli, wordt de camera bij de stalling geplaatst en gekoppeld aan het systeem van de toezichtcentrale in Alkmaar. Morgen wordt de camera in gebruik genomen.

Uit recent onderzoek blijkt dat de helft van alle fietsdiefstallen bij het station wordt gepleegd. En het aantal diefstallen bij Station Heiloo schoot vorig jaar omhoog. In 2020 waren er 21 aangiften, in het coronajaar 2021 dipte het aantal naar 16, om daarna via 29 door te stijgen naar 49 in 2023. En dat is dus het aantal geregistreerde diefstallen. Het werkelijke aantal zal hoger liggen, misschien wel veel hoger.

De camera moet fietsendieven afschrikken en volhouders in beeld brengen om ze aan te kunnen vervolgen en de gestolen fiets terug te krijgen. Ook moet de camera het gevoel van veiligheid bij de noordwestelijke fietsenstalling verbeteren. Dit weegt voor een ruime meerderheid Heilooër raad zwaarder dan het verlies aan privacy. De omgeving van de stalling blijft buiten beeld. (tekst gaat verder onder de foto)

Station Heiloo vanuit de lucht gezien, met erboven de noordwestelijke fietsenstalling, gelegen tussen de Stationsweg en de Zeeweg. (foto: Bing)


Het cameratoezicht is een samenwerking van gemeente Heiloo met de politie en de NS. Voor het toezicht wordt de 'BUCH-camera' gebruikt, de camera die de vier gemeenten een aantal jaren geleden gezamenlijk hebben aangeschaft en die doorgaans in het centrum van Castricum hangt. De beelden worden gemonitord vanuit de toezichtcentrale in Alkmaar.

Gemeente Heiloo raadt aan om twee fietssloten te gebruiken, waarvan eentje een ketting- of kabelslot voor het vastmaken van de fiets aan de stalling. En mocht de fiets dan toch gestolen worden, doe dan aangifte bij de politie. Noteer daarvoor het framenummer en kenmerken. Het komt regelmatig voor dat er fietsen worden aangetroffen, waarvan de eigenaren niet te traceren zijn.

Het cameratoezicht duurt drie maanden.
Pin It
Bekeken: 93x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/