Als iemand over haar tuinpad loopt, gaat de telefoon van Heerhugowaarder Nicole Muilenboer meteen gillen want haar deurbel-met-camera stuurt bij elke beweging een melding. Zo ook afgelopen nacht. "Ik zat meteen rechtop in bed, wat is dit nou weer?" Een man wroette tussen haar afval in de tuin. En dit gebeurt de laatste tijd vaker in Heerhugowaard. 

Gelukkig had Nicole geleerd van de vorige keer dat dit gebeurde. "Een jaar geleden had iemand midden in de nacht een zak hout meegenomen", vertelt ze aan Streekstad Centraal. Ze deed aangifte. "Niet om die zak hout, maar omdat iemand in m'n tuin was geweest." Dat leidde tot niets.

En nu dus weer, al weet Nicole niet zeker of het dezelfde man is. Op Facebook geven meerdere mensen aan hetzelfde mee te maken. "Mijn dochter zag hem een paar maanden geleden ook om 06:30 uur", schrijft iemand. "Ze schrok zich rot. Waarschijnlijk was hij blikjes aan het zoeken." Een andere Facebookganger heeft de nachtelijke tuinstruiner ook al voor de tweede keer gespot en schrijft bij een foto: "Wie weet wie deze kale man is?" Ook hier zocht de man 's nachts in de vuilnisbak, ditmaal omgeving Gorterlaan. De Rivierenwijk in Heerhugowaard is ook het toneel van een "individu die in de bakken kijkt." (tekst loopt verder onder foto)

Nicole overwoog nog om uit haar raam te hangen nadat ze de melding kreeg, om te roepen: "Hé kerel, sodemieter op!" Maar ze besloot het bericht op Facebook te plaatsen om anderen te waarschuwen (foto: aangeleverd)


Op de video die Nicole aan Streekstad Centraal stuurde is te zien dat de man na het bezoek aan haar tuin, direct langsgaat bij de buren. "Maar zij hebben een groot licht dat meteen aanspringt", zegt ze. Eerder had Nicole ook zo'n sensorlamp, maar die ging stuk. "Misschien toch tijd om een nieuwe te kopen."

De politie geeft aan weinig te kunnen met dit soort situaties. Of er sprake is van een misdrijf is een grijs gebied. "Kijk, als je een portemonnee op straat vindt en je houdt deze, dan valt dat onder verduistering. Het toe-eigenen van vuilnis kún je dan ook zien als diefstal of verduistering. Maar of een agent hier tijd voor gaat maken; dat verwacht ik niet", zegt een woordvoerder van de politie. (tekst loopt verder onder foto)

Getuigen gezocht laffe mishandeling Houtil Alkmaar Het is gissen waar mensen die in vuilnis wroeten naar zoeken, laat de politie weten. "Misschien statiegeldblikjes en -flesjes." (foto: Streekstad Centraal)


"Er zijn zo veel mensen die beroep op ons doen", gaat de politie verder, "dit is een van de eerste dingen die van onze lijst zou afvallen." Het heeft dan ook weinig zin om dit soort situaties te melden bij de politie. "We willen de melding best aannemen, maar het gaat ten koste van ander werk. Het is handiger als we ons focussen op moord en doodslag." De politie wijst mensen erop dat buurtbewoners elkaar scherp moeten houden. "En kijk bijvoorbeeld of je je vuilnis op een andere plek kan bewaren, een bijkeuken, of zet het anders zo laat mogelijk buiten.
Pin It
Bekeken: 1317x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/