Sinterklaas verwelkomen, de burgemeester helpen bij de dodenherdenking en vele andere taken. De kinderburgemeester van Heiloo vertegenwoordigt alle kinderen in de gemeente. Volgende week zwaait Fleur Bakker af, maar haar opvolger is al gevonden. Vigo de Boer (11) gaat de kinderambtsketen dragen.

De afgelopen maand kregen leerlingen uit groep zeven de kans om te solliciteren. "Het was weer een moeilijke keuze, want we hebben hele leuke gesprekken gevoerd met enthousiaste kinderen", vertelt burgemeester Mascha ten Bruggencate, die onderdeel was van de sollicitatiecommissie. "We denken met Vigo een hele goede nieuwe kinderburgemeester gekozen te hebben."

Vigo de Boer zit op dit moment in groep zeven van de Jan van Rijckenborghschool. Hij volgt al sinds groep twee toneellessen en vindt het leuk om in de kring een grap of verhaal te vertellen. Als kinderburgemeester wil hij zich vooral inzetten om de kloof tussen jong en oud te verkleinen. "Laatst gingen we op school pannenkoeken bakken voor ouderen. Toen ik zag hoe blij ze werden, bedacht ik dat we elke maand met een groepje kinderen naar bejaardenhuizen zouden kunnen gaan. Het lijkt me heel leuk om spelletjes met ze te doen of samen iets lekkers te maken."

De nieuwe kinderburgemeester van Heiloo wordt op maandag 15 juli officieel geïnstalleerd tijdens de gemeenteraadsvergadering. In dezelfde politieke avond wordt ook afscheid genomen van Fleur Bakker. (foto: gemeente Heiloo)
Pin It
Bekeken: 112x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/