Vandaag maakt hij - na een heleboel ellende - een frisse start in het centrum van Alkmaar. Martijn Ploeger (34) opent een nieuwe gym aan de Bloemstraat. City Gym is veel kleiner dan zijn vorige sportcentrum aan de Helderseweg, maar dat vindt hij niet erg. Martijn is vooral blij dat hij door kan, liet hij eerder deze week weten. Al droomt hij wel alvast van meer City Gyms in het land.

In 2014 startte loodgieter Martijn met Crossfit 072, later Team Victrix. In de sport lag zijn hart. Maar vervolgens kreeg hij - in chronologische volgorde -een brand, een faillissement, de coronacrisis, huurconflicten, gedwongen sluiting een hersenvliesontsteking en een afketsende overeenkomst voor een nieuwe locatie voor zijn kiezen.

"Ik ben twee weken heel ziek geweest. Nu heb ik sinds een maandje van 'okay, het gaat de goeie kant op'. Het was 'gelukkig' een virale ontsteking, die is minder ernstig dan een bacteriële. Maar als ik korter slaap heb ik hoofdpijn. Ik heb nu echt wel negen uur slaap nodig." (tekst gaat verder onder de foto)

Begin november 2023. Ziek en met pijn in het hart kondigt Martijn Ploeger voor vele trouwe leden de sluiting van Team Victrix aan. (foto: aangeleverd)


"Team Victrix beëindigen was een zooitje want ik was niet aanwezig, en ik was daarna eigenlijk gewoon niet in staat om het goed af te handelen". Niet alleen waren er de zaken rond het faillissement en zijn schuld, ook wilde de gedreven ondernemer zijn personeel en leden netjes ergens anders onderbrengen. "Ik heb het toch goed afgerond, in mijn ogen."

Om toch een inkomen te hebben kluste hij als loodgieter. "Ik heb mazzel dat ik daar handig in ben", zegt Martijn met een glimlach. "Maar het is wel een kutperiode geweest. Ik was nog helemaal niet fit, mentaal ook niet." In februari kreeg hij een vaste baan. Eindelijk rustiger vaarwater? Nee, want na een paar maanden was er een reorganisatie in het bedrijf, waar hij zich toch al niet prettig voelde.

Een bekende van hem, Patrick Zorge, benaderde hem met een vraag over zijn gebouw aan de Bloemstraat."Hij vroeg aan mij, 'is het niet wat om daar een sportschool te starten?'." Daar kon hij geen 'nee' tegen zeggen, maar de start was voorzichtig. "Naast mijn job kon ik hem wel een beetje begeleiden, dat vind ik leuk om te doen. Maar toen was er die reorganisatie en besloot ik daar te stoppen." En zo rolde Martijn weer in zijn oude rol als sportschoolhouder. Deze keer als bedrijfsleider. (tekst gaat door onder de foto)

Patrick Zorge (links) en Martijn Ploeger (rechts) staan trots voor het logo van hun nieuwe sportschool in hartje Alkmaar. (foto: Streekstad Centraal)


De laatste weken is hard gewerkt om in ieder geval het interieur af te hebben voor de opening. In de ruimte is een hoek met halters en dumbbells, maar vooral de peperduur ogende apparaten vallen op. "Die zijn zéker niet gratis nee", lacht Martijn. "Er zit een heel uitgebreid softwaresysteem achter en ze zijn elektronisch gestuurd. Het toffe van het concept is dat iedereen kan op zijn of haar niveau starten en je vervolgens echt een ontwikkeling ziet. Het is super meetbaar."

Bezoekers krijgen een programma op maat dat regelmatig verandert én de apparaten zijn interactief. "Hoe meer kracht je zet, hoe meer weerstand. Ze kunnen tot 150 kilo weerstand geven", licht de bedrijfsleider toe. Daarmee willen hij en Patrick zich onderscheiden. Bijkomend voordeel van het systeem is dat er minder personeel nodig is. "Mensen vinden is nu erg lastig." (tekst gaat verder onder onder de foto)

Het was nog een hele klus om in ieder geval het interieur van City Gym op tijd af te hebben (foto: Streekstad Centraal)


Ondanks de personeelskrapte en zijn gezondheid, kijkt Martijn Ploeger al vooruit naar nieuwe City Gyms elders. En een crossfit school in Alkmaar, want dat vindt hij toch wel het leukste. En samenwerken met een atletiekclub. Maar  eerst maar eens de opening van de spiksplinternieuwe sportschool aan de Bloemstraat.
Pin It
Bekeken: 1653x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/