Fitness & health center Team Victrix houdt plotseling toch op te bestaan. Een overijverige journalist en concurrentie voor de nieuwe vestingingslocatie gooiden roet in het eten. Eigenaar Martijn Ploeger deelde maandagavond het treurige nieuws met zo'n 300 leden, waarvan de helft via livestream keek. Op 1 december sluiten de deuren aan de Helderseweg definitief, na een afscheidsfeestje. "Alles is dan weg, maar dan kunnen we er wel lekker een zooitje van maken."

"Ik heb jullie niet voor de lol hierheen gehaald", zei Martijn tijdens zijn inleiding, waarna hij even stil viel en diep inademde. "Eerst even janken, dan is dat geweest", grapte hij er overheen, waarna de 33-jarige sportondernemer kort vertelde hij een stukje geschiedenis. Na zeven jaar te hebben gewerkt als loodgieter, "mijn vader was loodgieter, maar ik kan niet zo goed voor een baas werken", zette hij zijn gereedschapskist in de hoek. In 2014 startte hij Crossfit 072 in het pand aan de Helderseweg, wat al snel Team Victrix werd.

Martijn verwezenlijkte zijn droom, maar die werd in 2016 een nachtmerrie. Team Victrix werd getroffen door brand en ging failliet. Maar zijn team en ook vele leden maakten een doorstart mogelijk. Zijn succes wijt hij aan een persoonlijke aanpak, gezelligheid en leuke evenementen. "In 2019 had ik dan ook mijn schulden afgelost."

"Toen kwam corona". De volgende tegenslag. Zo goed als het kon werd er buiten gesport en het team organiseerde activiteiten voor extra inkomsten, zoals een 'Kerstbomen Drive-Thru'. Het was een moeilijke periode, maar Team Victrix had ook veel lol.  "Gekkigheid.... vijftien tenten stuk... we hebben alles wel meegemaakt wat we mee konden maken. Maar wel genoten."

De brand en corona kregen nare staartjes. "Mijn huurbaas vond het niet heel chill dat wij buiten sportten, dat er teveel auto's waren, en we hadden structureel na de brand heel veel lekkage." Daar deed de eigenaar volgens hem veel te weinig aan en corona-korting op de huur zat er ook niet in. Martijn spande een kort geding aan. "En die hebben wij dik gewonnen en dat vond hij ook niet chill, en sinds die tijd is het eigenlijk niet beter geworden."

Zo'n 150 Team Victrix leden waren aanwezig voor het slechte nieuws.


Team Victrix floreerde na corona weer,  maar de verhuurder wilde er vanaf. Zeker toen Martijn van de zomer uit protest drie maanden huur weigerde te betalen. De huurbaas sleepte hem voor de rechter en won zoals wel werd verwacht. Dat was medio oktober. Intussen was er niets uit gesprekken met de gemeente gekomen over het terrein naast De Gasfabriek even verderop. Een nieuwe kans voor 'Team Victrix 2.0' deed zich voor aan de Keesomstraat in Oudorp.

De contracten werden opgesteld, maar toen las de verhuurder in de krant dat Martijn een wanbetaler zou zijn. "Die journalist had neergezet dat ik anderhalf jaar geen huur had betaald. Dan gaan er natuurlijk heel veel verhalen in de rondte. Hij moest het groter maken dan het was in mijn ogen, en dat heeft hij goed gepresteerd. Dinsdag 24 oktober heeft de huurbaas van de nieuwe locatie gemaild dat hij niet in samenwerking met ons wilde, omdat ze geen vertrouwen hadden in mijn onderneming, mede door het mediabericht." Bovendien diende een andere potentiële huurder zich aan bij de eigenaar. "Hij heeft ons meteen losgelaten, 'de mazzel, stik er maar in'."

Martijn zocht naarstig naar een andere geschikte plek, maar die diende zich niet aan. Kleiner kon misschien, maar dat wil hij niet. Om de club mensen bij elkaar te houden vond hij een oplossing: "TREE11 heeft de capaciteit om al onze leden daar op te vangen. Als je dat zelf wilt in ieder geval."

"Voor wat mij betreft...." Hij valt weer even stil en vecht tegen tranen. Alle 150 aanwezigen redden hem met een luid applaus. Martijn weet het niet echt, maar hij hoopt dat alle leden elkaar blijven opzoeken. "Het zou zonde zijn in mijn ogen als iedereen een kant op gaat, en dat juist dat ene stukje dat hen motiveert om te gaan sporten - niet iedereen heeft die motivatie uit zichzelf - het zou zonde zijn als dat weg zou vallen. En dan kan ik in de tussentijd, want ik ga het niet opgeven uiteraard, een nieuwe locatie ergens vinden. En ik hoop in ieder geval weer met jullie allemaal."

Op 30 november is er dus een afscheidsborrel voor de deuren op 1 december definitief sluiten.
Pin It
Bekeken: 6191x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/