"Eerlijk gezegd: ik vind het nog steeds vaag." Wolfpadbewoonster Samantha doelt op de bewonersbrief die haar hele straat eind juni heeft ontvangen van de gemeente Alkmaar. Haar straat is onveilig voor kinderen om te spelen en dat meldt de buurt al een jaar. Het resulteerde in een ongeluk met een kind. De gemeente zou met concrete plannen komen, maar dat gebeurde - wederom - niet.

Al een jaar maakten bewoners van het Wolfpad meldingen aan de gemeente Alkmaar over de onveilige situatie in hun straat; auto's rijden er veel te hard en het drukbezochte speeltuintje is vanaf naastgelegen weg nauwelijks zichtbaar. Een ongeluk met een overstekend kind lag op de loer en dit gebeurde vervolgens ook. "Het is triest dat wij ons continu hebben laten horen, maar niet gehoord worden", zei Samantha destijds over de situatie.

Na een artikel van Streekstad Centraal over de onveilige situatie in de straat, stelde de VVD vragen en mocht een aantal bewoners begin juni op gesprek komen bij de gemeente. Afspraken werden gemaakt om de situatie op het Wolfpad te verbeteren. Er zouden hekjes komen op de plaats van het ongeval, zodat kinderen moeilijk de weg op kunnen steppen of fietsen. Ook de hoge heggen moesten een trimbeurt krijgen, waardoor de speeltuin overzichtelijker wordt. Twee drempels in de straat moesten toekomstige hardrijders demotiveren en er zou worden onderzocht of het Wolfpad een 15 km per uur zone kan worden. (tekst loopt verder onder foto)

Kinderen raceten vanuit de speeltuin zó de weg op met bijvoorbeeld hun step. Dat is met dit soort hekjes nog steeds mogelijk (foto: Streekstad Centraal)


Enkele dagen na het gesprek met de gemeente, stond Stadwerk072 al voor de deur om de heggen te trimmen en de hekjes te plaatsen. Maar dat waren niet de afgesproken hekjes. "Sterker nog", zegt andere buurtbewoner Linda (gefingeerde naam, red.), "tijdens ons overleg zeiden ze dat deze open hekjes niet praktisch waren, omdat de kinderen er zo doorheen kunnen." En de heggen worden weliswaar getrimd, maar alleen aan de kant van de straat waar juist weinig hardrijders zijn. Bewoners mailen de gemeente, maar krijgen wederom geen respons.

De gemeente Alkmaar laat weten dat er inderdaad geen overleg is geweest met Stadswerk en dat de hekjes en het trimmen van de heggen zijn uitgevoerd naar Stadswerks eigen invulling. Maar, zegt Alkmaar, we gaan de hekjes en heggen weer aanpassen. Dat laatste staat ook in de 'bewonersbrief' van de gemeente, die vorige week bij Samantha en haar buurtgenoten op de mat viel. Samantha verwachtte hierin een update over de gemaakte afspraken, zoals afgesproken. "Maar in de brief stond alleen maar de vier besproken punten en wanneer ze ongeveer worden uitgevoerd of onderzocht. Ze zouden met een plan komen, maar dit wisten we al." Ook een beloofde tekeningen over de toekomstige drempels bleef uit. (tekst loopt verder onder foto)

Hoopvol zagen buren Stadswerk072 al snel na het gesprek met de gemeente Alkmaar arriveren, maar helaas werden de maatregelen niet goed uitgevoerd (foto: aangeleverd)


De frustratie loopt op bij Samantha. Na een jaar van zich niet gehoord voelen door de gemeente Alkmaar en het ongeluk van haar buurkindje, ziet ze nauwelijks verbetering in de communicatie. Streekstad Centraal krijgt wel een snelle reactie van de gemeente, maar concreet wordt het nog steeds niet. Welke hekjes er dan komen, of er nu wel overleg komt met Stadswerk, waarom er nog geen tekeningen zijn; de gemeente laat de vragen onbeantwoord. "We zijn momenteel de zaken uit de bewonersbrief aan het uitwerken", zegt Alkmaar, "en we laten het daarom bij de informatie die je eerder van ons ontving."
Pin It
Bekeken: 422x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/