Reclame

"Het is een klein wonder dat afgelopen week pas de eerste aanrijding heeft plaatsgevonden." VVD-raadslid Marius Wiegman woont zelf ook aan het Wolfpad, en is bekend met de auto's die door de onoverzichtelijke straat scheuren. Nadat Streekstad Centraal hierover een artikel publiceerde, stelde Wiegman vragen aan het gemeentebestuur én was er een gesprek tussen de gemeente Alkmaar en bewoners."

Al bijna een jaar geven bewoners van het Wolfpad aan de gemeente Alkmaar aan dat de situatie in hun wijk onveilig is. Auto's rijden er te hard en overstekende kinderen zijn vanaf de weg door geparkeerde auto's en hoge heggen moeilijk zichtbaar.

Ondanks het mailverkeer tussen bewoners en de gemeente, en een bezoek aan de straat van de gebiedsregisseur en een beleidsmedewerker verkeer, werd de situatie niet beter. "Sterker nog, de situatie is recent nog onveiliger geworden, daar de stoepen die op de weg uitkomen zijn verlaagd", zegt Wiegman. Hierdoor worden kinderen uitgenodigd om bijvoorbeeld met een step of fiets de weg op te racen. Op 20 mei gebeurde dit ook en werd een klein meisje op haar step aangereden door een auto.

"Deelt het college de zorgen van de bewoners", wil het raadslid onder andere weten, en komen er op korte termijn maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren? Die maatregelen lijken al te komen. Want intussen heeft de gemeente Alkmaar een gesprek gehad met een aantal bewoners van het Wolfpad. "Ze dachten constructief mee over oplossingen", vertelt bewoner Samantha, "en vonden het vervelend wat er gebeurd was." (tekst loopt verder onder foto)

Twee punaises op de lange straat moeten ervoor zorgen dat auto's minder hard gaan rijden (foto: Streekstad Centraal)


Vervolgens is er tijdens het gesprek nagedacht over een combinatie van maatregelen om de veiligheid in de straat te verbeteren. Volgens bewoners heeft de gemeente toegezegd dat er paaltjes en een hek komen bij de uitgang van de speeltuin, haaientanden vlakbij en, indien er geen bezwaar komt vanuit de buurt, twee 'punaises' (ronde verkeersdrempels, red.). Ook wordt gekeken of de maximumsnelheid aangepast kan worden van 30 naar 15 km p/u.

Dat gesprek was maandag en dinsdag stonden de auto's van Stadswerk al voor de deur. Toen andere buurbewoner Linda (gefingeerde naam, red.) die dinsdag thuiskwam, viel haar mond open. "De halve heg is tot 40 cm hoog gesnoeid, en deze heg staat aan de kant van de weg, waar het gevaar helemaal niet vandaan komt." Zo'n korte heg, was niet de afspraak, aldus Linda. Er zou een hek komen, en misschien moest er dan een stukje van de heg gesnoeid worden. "Los van dat het er als een zooitje uitziet, is de straat nu wéér onveiliger gemaakt, want kinderen kunnen nu rechtstreek van het grasveld de weg op." (tekst loopt verder onder foto)

De gesnoeide heggen zorgen aan deze kant van de weg niet voor meer overzicht, zegt Linda, want de auto's die er vaak geparkeerd staan blokkeren het zicht (foto: aangeleverd)


Boze appjes van buurtbewoners stromen Linda's telefoon binnen. Gefrustreerd mailt ze opnieuw de gemeente. "Waarom is er nu weer uitgevoerd wat nadrukkelijk niet besproken is? Zelfs een medewerker van Stadswerk zei bij vertrek deze opdracht niet te begrijpen, omdat het de boel onveiliger maakt." De gemeente Alkmaar heeft nog niet gereageerd op de mail en ook nog niet op de vragen die Streekstad Centraal stelde. We blijven het proces volgen.
Pin It
Bekeken: 834x
Reclame
https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/mahjong-ways-pola-martingale.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_eb89043f22df40b9888cf09fba451092/newsdaily/metode-menang-mahjong-wins.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/perspektif-penting-rtp-live.html https://storage.sbg.cloud.ovh.net/v1/AUTH_c637c8697aab43b3afc17a7d68b331e6/uptodate/rahasia-mahjong-ways2.html https://pakbs.org/rainbow-scatter-sweet-bonanza/ https://irispublishers.com/rtp-anjuran-pakar/ https://www.dermaster-indonesia.com/upload/scatter-spesial-starlight-princess.html https://lippokarawaci.co.id/slot-mahjong-anti-tumpur.html https://www.lippohomes.com/sweet-bonanza-solusi-cuan.html https://lippovillage.com/wild-bandito-profit-instan.html https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/