Rollenbanken en een brief naar de scholenkoepels over de regels. maar geen verbod op fatbikes. Gemeente Alkmaar doet er zo veel mogelijk aan om de overlast van fatbikes te verminderen, maar verbieden bleek maandagavond geen optie voor de gemeenteraad.

Eerder kwamen VVD, Leefbaar Alkmaar en CDA kwamen met een motie om fatbikes in de stad en specifiek bij horeca en winkelgebieden te verbieden. "Fatbikes zijn heel populair, ook hier in Alkmaar. Het aantal ongelukken neemt schrikbarend toe", legde Marius Wiegman van de VVD de raad uit.

Het voorstel veroorzaakte veel discussie, vooral omdat een verbod juridisch erg lastig zou zijn volgens onder meer Gosse Postma van BAS. "Er zijn twee typen fietsen; met en zonder elektrische aandrijving. Fatbikes horen bij de elektrische fietsen. Dus komt er dan een verbod op alle elektrische fietsen? Deze motie haalt zichzelf onderuit." Postma is wel voorstander van andere maatregelen tegen de overlast van fatbikes.

Na een korte schorsing wordt de motie aangepast. Het verbod wordt er uitgehaald en vervangen door een voorstel om onderzoek te doen hoe de overlast effectief teruggedrongen kan worden. Dat bleek doorslaggevend voor een meerderheid van de raad.

Enkele partijen waaronder GroenLinks stemmen desondanks tegen. "Een goed functionerend college doet altijd zijn best om overlast tegen te gaan", licht Erwin Bromlewe toe.
Pin It
Bekeken: 493x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/