Het is steeds warmer, natter, én langer droog. De kans op wateroverlast neemt toe. Om deze overlast te voorkomen stelt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) een flink bedrag ter beschikking: één miljoen euro, waarvan er twee ton naar onze regio komt.

Het geld voor de klimaatmaatregelen wordt verdeeld over projecten van twaalf verschillende gemeenten in Noord-Holland. Allemaal bedoeld om de leefomgeving klimaatbestendiger te maken. Het geld komt uit de regeling Klimaat Actief Noorderkwartier (KAN).

Alkmaar kan rekenen op 100.000 euro om de kwetsbaarheid van de Laat in de binnenstad van Alkmaar te verminderen. De gemeente zet het geld in voor groenvakken en bomen in de Breedstraat, het Vlaanderhof en de Schoutenstraat. Daar wordt dan zoveel mogelijk water vastgehouden.

Gemeente Heiloo gaat de Stationsweg en de Zeeweg herinrichten. Ook Heiloo krijgt 100.000 euro. Naast vergroening met onder andere duurzame beplanting worden maatregelen genomen om wateroverlast te verminderen en zoveel mogelijk regenwater op te vangen en vast te houden. Ook wordt er een waterbergende rijbaanfundering gerealiseerd om afstromend regenwater te verminderen en wateroverlast te voorkomen.

Met de subsidie wordt 30 procent van de kosten van de projecten in de twaalf gemeenten vergoed. Hiermee wil HHNK de uitvoering van de projecten versnellen.
Pin It
Bekeken: 433x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/