Plastic, zoals resten van ballonnen is toch niet de doodsoorzaak van de drie aangespoelde bruinvissen die strandvonder Marco Snijders eerder deze maand  aantrof. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Utrecht: "Er is geen zichtbaar plastic aangetroffen in de maag."

Plastic als doodsoorzaak valt dus uit te sluiten. Dat vermoedde Snijders wel, toen hij de toch wel bijzondere vondst deed. Hij vindt steeds vaker plastic resten op het strand.

Gelukkig was de staat van één van de jonge bruinvissen - vermoedelijk één jaar oud - nog goed genoeg  om onderzocht te kunnenworden door de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht.

Het onderzoek is nog niet afgerond, dus de precieze doodsoorzaak kan nog niet worden vastgesteld. Maar uit de eerste resultaten blijkt al dat de vis in slechte gezondheid verkeerde laat onderzoeker Lonneke IJsseldijk aan NH, mediapartner van Streekstad Centraal weten. "Het dier was erg mager. Er waren onder andere ontstekingen in de slokdarm en maagzweertjes. Daarnaast zijn er ook veel parasieten in de organen aangetroffen", zegt IJsseldijk.

Ze vermoed dat de bruinvis levend is aangespoeld en daar is overleden, maar dat wordt pas na de zomer duidelijk, wanneer het volledige rapport beschikbaar is.
Pin It
Bekeken: 242x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/