In onze moderne samenleving wordt het steeds belangrijker om een comfortabele en veilige woning te hebben. We willen graag zo lang mogelijk zelfstandig in ons eigen huis wonen. Naarmate we ouder worden, moeten onze huizen worden aangepast aan onze veranderende behoeften. In dit artikel bespreken we enkele tips die u kunt opvolgen om uw woning klaar te maken voor de toekomst.

1. Optimaliseer verlichting en veiligheid


Zorg voor voldoende verlichting in huis om de toegankelijkheid en veiligheid te verbeteren. Bewegingssensoren kunnen helpen door lichten automatisch in- en uit te schakelen, waardoor het risico op vallen vermindert en energie wordt bespaard. Installeer noodverlichting langs gangen en trappen voor extra veiligheid bij stroomuitval. Daarnaast voorkomt verlichting rondom uw tuin dat u valt of struikelt in het donker.

2. Maak de ingang toegankelijker


Het toegankelijk maken van de ingang van uw woning is essentieel. Verwijder drempels en voeg een oprijplaat toe om toegang te vergemakkelijken, vooral als u later een rollator, rolstoel of scootmobiel gaat gebruiken. Automatische deuropeners maken het betreden van uw woning eenvoudiger, terwijl een video deurbel u in staat stelt te zien wie er voor de deur staat en deze op afstand te openen. Dit verhoogt meteen ook de veiligheid van uw woning.

3. Pas uw keuken ergonomisch aan


Een keuken die is aangepast aan uw behoeften maakt koken veiliger en eenvoudiger. Plaats kasten en planken op een lagere hoogte en vervang uw gaskookplaat door een inductiekookplaat. Deze kookplaat is veiliger doordat deze geen open vlam heeft en automatisch uitschakelt wanneer de pan wordt verwijderd. Het installeren van uittrekbare lades verbetert de toegankelijkheid en het bereik in uw keuken.

4. Verbeter de badkamer voor veiligheid en gebruiksgemak


De badkamer is een van de gevaarlijkste plekken in huis. Gebruik antislipmatten, handgrepen en een douchestoel om het risico op ongelukken te verminderen. Een inloopdouche zonder opstapje maakt in- en uitstappen veiliger en comfortabeler. Daarnaast kunt u ook overwegen om een verhoogd toilet en een verstelbare wastafel te installeren voor extra gebruiksgemak.

Installeer een noodknop in de badkamer voor extra veiligheid door direct hulp te kunnen oproepen indien nodig.

5. Zorg voor bereikbare verdiepingen


Voor huizen met meerdere verdiepingen is een traplift een essentieel hulpmiddel. Een Otolift traplift zorgt voor een veilige en comfortabele verplaatsing tussen verdiepingen. Trapliften hebben verschillende veiligheidsfuncties zoals een gordel, voetenplankje, klemsensoren en een noodstop. Hoewel de aanschaf van een traplift een grote investering kan zijn, zijn er kostenbesparende opties zoals een traplift huren of een tweedehands traplift kopen. Deze trapliften bieden dezelfde veiligheid en kwaliteit als een nieuwe traplift.

Door uw woning tijdig aan te passen aan uw veranderende behoeften, maakt u deze klaar voor de toekomst. Dit vergroot de kans om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Door rekening te houden met bovenstaande punten, maakt u uw huis toekomstbestendig.
Pin It
Bekeken: 477x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/