Het was wellicht slechts een formaliteit, maar de Bergense gemeenteraad moest toch nog wel even vóór de financiering voor het sportcomplex VV Egmond stemmen. Uiteindelijk gingen de verlossende handen donderdagavond de lucht in. Allemaal. "Wij zijn natuurlijk ontzettend blij, en trots vooral, dat we na zoveel jaren - de eerste gesprekken begonnen ongeveer 20 jaar geleden en er zijn  meerdere fusiepogingen geweest - groen licht hebben."

Terug kon ook niet meer volgens Arnold Boon, secretaris van VV Egmond. "Het is bittere noodzaak. De huidige accommodaties zijn op, omdat er al zo lang over fuseren wordt gepraat", vertelt hij aan Streekstad Centraal. En dan was er nog het afketsen van de vergunning voor bouwen aan de Egmonderstraatweg. "Er is niet meer geïnvesteerd. We zitten met een complex zonder verwarmde kleedkamers, lekkende daken... Sowieso moeten we van drie complexen naar één. Door het dalende aantal leden red je het niet meer met drie clubs. Nu zijn we weer interessant." (tekst gaat verder onder de foto)

De staat van de bewegwijzering op de VV Egmond velden is redelijk illustratief voor de rest van het complex. (foto: Streekstad Centraal)


Boon is blij met projectleider Vincent Quist en iedereen die de schouders er onder zet. En ook aan zo'n 150 vrijwilligers. "We hebben nu een enorm momentum van vrijwilligers die in werkgroepen zitten. En het mooie is dat het vooral nieuwe mensen zijn, of mensen die al wel actief waren maar niet in commissies zaten of andere regeltaken hadden. En zijn zijn van alle drie de 'bloedgroepen', dat was noodzakelijk." Boon doelt op de drie clubs waar VV Egmond uit voortgekomen is.

De gezamenlijke inspanningen hebben ook al sportieve successen opgeleverd. "Het eerste team is kampioen geworden, andere elftallen zijn ook kampioen geworden of ze eindigden in de top drie", zegt Arnold Boon met genoegen. (tekst gaat verder onder de foto)

Secretaris Arnold Boon kijkt uit over het terrein van voorheen Zeevogels, en wijst trots naar waar het nieuwe complex van VV Egmond gaat komen. (foto: Streekstad Centraal)


Maar ook aan de puur recreatieve voetballers wordt gedacht. "We kijken maatschappelijk veel breder. We richten bijvoorbeeld 'Voetbal je fit' op voor senioren - een soort walking football met warming up - en we zijn bezig voor jongeren en ouderen die wat extra zorg nodig hebben. We vinden het ook heel belangrijk dat er ook buiten de normale voetbaltijden activiteiten zijn."

"Dat is ook nodig om de exploitatie gunstig te houden", erkent de secretaris. Vanwege de bouwkosten legde de gemeente een kleine miljoen euro extra in. "En wij gaan zelf meer dan een miljoen lenen, met garantstelling van de gemeente." Wat bij de exploitatie veel zal helpen is dat het extra geld de aanschaf van een installatie mogelijk maakt die zichzelf terug gaat betalen. "We halen straks energie onder de velden vandaan, dat is een gigantische stap." (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Ook de huidige dugouts moeten (gelukkig) wijken voor het nieuwe complex. Boon is er niet rouwig om. (foto: Streekstad Centraal)


En wanneer is 'straks' dan? "We hebben nu een jaar om zoveel mogelijk voor te bereiden, zoals de vergunning aanvragen", licht Arnold Boon toe. "Dat gaat allemaal voor het einde van het jaar de deur uit, de onderzoeken hiervoor lopen al. En dan proberen we zo vroeg mogelijk volgend voorjaar de schop in de grond te krijgen. Na twee voetbalseizoen moet er gevoetbald kunnen worden op het nieuwe complex, dus september 2026."

Dinsdag 2 juli van 19:00 tot 21:00 uur houdt het bestuur van VV Egmond een informatieavond over de plannen.
Pin It
Bekeken: 258x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/