Vandaag is rood. Wat rood hoort te zijn. Rood van rood wit blauw, maar óók van de fietspaden in Heerhugowaard. De gemeente Dijk en Waard wil meer en bredere fietspaden aanleggen, maar het lichtrode asfalt is steeds vaker niet leverbaar. De nieuwe knalrode fietspaden zorgen voor tientallen, zo niet honderden reacties op sociale media. "1 april is alweer een tijdje geleden."

"Valt zeker op, maar wel heeeeeeel rood", schrijft iemand op Facebook. Wie over de Diamant of op bedrijventerrein Beveland rijdt, kijkt zijn ogen uit. De fietssuggestiestroken zijn sinds een paar dagen best wel rood. Knalrood. "Rood is spuuglelijk", vindt iemand anders. Maar er zijn ook positieve(re) reacties op Facebook te vinden. "Wat maken jullie je allemaal druk om een kleurtje, als het maar vlak is en goed fietst", heeft iemand gereageerd op de commotie. Maar waarom zijn de nieuwe felgekleurde stroken er?  (tekst gaat verder onder de foto)

De Diamant kleurt rood. (foto: Streekstad Centraal)


Uit onderzoek blijkt dat de gemeente Dijk en Waard een gevaarlijke gemeente is voor de fietser. Daarom wil de gemeente flink inzetten op meer en bredere fietspaden. Volgens de gemeente is de knalrode kleur zeker niet per ongeluk: het gaat om een proef. "Deze laag vervangt het rode asfalt dat steeds vaker niet meer leverbaar is", stelt Dijk en Waard. "Deze kleur zorgt voor contrast. Dit maakt de fietspaden veilig en goed zichtbaar, zowel bij goed weer als in het donker en bij regen." (tekst gaat verder onder de foto)

Dijk en Waard is een van de gevaarlijkste gemeenten voor de enthousiaste rijwielbestuurder. (foto: aangeleverd)


Wij vroegen aan onze Instagramvolgers wat ze vinden van de knalrode fietspaden in Heerhugowaard. En er werd meteen lekker gereageerd. Zo'n 21 procent van de stemmers vindt de paden lekker duidelijk. 29 procent ziet het liever vandaag dan morgen verdwijnen, en zo'n 50 procent maakt het niet uit.

Overigens voor wie de fietspaden nog iets te rood vindt, is er goed nieuws. "De nieuwe coating is nu nog wat fel, maar zal door gebruik wat vervagen", stelt Dijk en Waard. De gemeente zoekt samen met aannemers naar alternatieven voor fietspadkleuren bij nieuwe projecten.
Pin It
Bekeken: 987x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/