Inwoners sprongen er bijna letterlijk bovenop, de planten en regentonnen die gemeente Bergen gratis aanbood. De groene weggeefactie startte maandagochtend om 08:30 uur en zou hooguit een week duren. Maar een uurtje later was alles al op. Het leidde tot de nodige teleurgestelde reacties op sociale media.

Gemeente Bergen wil vergroenen en laat inwoners gratis een handje helpen door regentonnen en plantjes uit te delen.  Maar ja, als iets gratis is dan zijn veel mensen er als de pinken bij. Ook nu, maar dit keer ging het wel héél hard. "Helaas het is nu 11:00 uur en alle regentonnen zijn al vergeven? Op de eerste inschrijfdag. Wat een rare actie", laat iemand die achter het net viste teleurgesteld weten via Facebook. En wat zij toen nog niet wist, is dat ze eigenlijk al anderhalf uur te laat was.

Helaas, pindakaas. Dit werd al niet lang na de start van de actie - die hooguit een week zou duren - getoond. (foto: Streekstad Centraal)


"Ja, al voor 09:30 uur zelfs was alles al vergeven, dus mensen hebben erop zitten wachten", vertelt de medewerker die over de weggeefactie gaat, maar graag anoniem wil blijven. "Binnen een paar minuten had ik al 30 aanmeldingen. Mensen zaten klaar achter de computer. We hadden een aankondiging gedaan hè, zodat iedereen gelijke kans maakte. Ik zat al klaar achter de knoppen en alles ging heel goed. Alleen de voorraad was snel op."

De vraag rijst hoeveel regentonnen en plantjes de gemeente had ingeslagen. "We hadden twee typen regentonnen. Van de ene waren er 90 beschikbaar en van de andere waren er 60, dus totaal 150 regentonnen. En we hadden twee plantcombinaties. De ene hadden we 50 van, van de ander 100. Totaal gaat het dus om 300 planten."

Op een bevolking van 30.000 inwoners lijkt dat niet veel. "De actie was ook in Heiloo en Castricum gedaan. Het ging eigenlijk overal hard, maar in Bergen is het wel het hardst gegaan. Waarschijnlijk omdat de actie aangekondigd was." Dus de volgende keer tien keer zoveel bestellen? "Haha, ja dan moet er wel budget voor zijn hè."
Pin It
Bekeken: 630x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/