Na de tropical finishparty van de eerste wandeldag op woensdag, dompelden wandelaars van de Alkmaarse Vierdaagse zich vandaag in het thema disco. Enkele wandelaars leefden dit thema dan ook met kleurrijke kleding uit. Met een route door de polder, langs het Meer van Luna en de Alkmaarse Hortus, liep de stroom van 4.500 wandelaars zich vandaag wederom de benen uit het lijf.

Iedereen startte vanmorgen vroeg bij de Grote Kerk in de binnenstad, waarna de meeste wandelaars hetzelfde pad volgend via Oudorp en het Poldermuseum. Daar scheidden de wegen en bogen de diehards van de 25- en 40-kilometer routes rechtsaf richting Heerhugowaard. De 40-kilometerlopers tikten nét niet Ursem aan en sloten via het Heerhugowaardse Speelbos weer aan bij de rest van de wandelaars. (tekst gaat verder onder de foto)

Een fijne pitstop voor de wandelaars die snakken naar een kopje koffie (foto: NH Nieuws)


Het loopfeest eindigde waar het allemaal begon, de Grote Kerk van Alkmaar. Om 17:00 uur is daar ook het discofinishfeest begonnen, voor degenen die nog niet genoeg blaren op de voeten hadden.

Voor een deel van de wandelaars was vandaag de laatste dag - het is ook mogelijk om een tweedaagse lopen. Anderen starten vrijdag vroeg weer voor  de op-een-na-laatste wandeldag, waarbij het thema Hollandse sing-a-long de boventoon voert.
Pin It
Bekeken: 1088x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/