Een 51-jarige Ingmar S. uit Hengelo heeft 3,5 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging gekregen voor het verkrachten van een vriendin in Alkmaar. De twee hadden eerder seks en op 29 juli 2022 was er aanvankelijk niets aan de hand, maar nadat hij haar had vastgebonden ging de man flink over de schreef. De man ontkent dat er dwang in het spel was.

Tijdens het strafproces is S. psychologisch onderzocht, maar hij wilde niet erg meewerken. Het Openbaar Ministerie liet daardoor aanvullend onderzoek achterwege, maar de rechtbank besloot anders. Deskundigen van het Pieter Baan Centrum (PBC) stelden vervolgens een persoonlijkheidsstoornis vast, en ze vermoeden een seksuele stoornis. Over toerekeningsvatbaarheid of kans op herhaling waagden ze geen oordeel. De reclassering vreest echter wel een hoge kans op recidive en wil dat de man therapie ondergaat. Ingmar S. was in 2018 al eens veroordeeld voor verkrachting, zat daarvoor nog in een penitentiair programma, en voormalige bedpartners spraken over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Aan de hand van het PBC-rapport concludeerde het OM dat de man uit Hengelo 'enigszins verminderd toerekeningsvatbaar' is en paste het de strafeis aan van 8 jaar celstraf naar 5 jaar cel plus tbs met dwangverpleging. De rechtbank haalde daar dus 1,5 jaar cel vanaf. Tijdens de dwangverpleging kan verder onderzoek plaatsvinden naar S. zijn mogelijke seksstoornis.

Tijdens seks op 29 juli 2022 ging Ingmar S. over de schreef, nadat hij de handen van de vrouw achter haar rug had vastgebonden. Hij werd dominant, dreigend en gewelddadig en ging door, ondanks dat het slachtoffer meermalen vroeg om te stoppen. S. verkrachtte haar op meerdere manieren en gebruikte daarbij geweld. De man houdt vol dat de vrouw de seks gewillig onderging.

Verkrachtingszaken zijn lastig als het het ene woord tegen het andere is, maar de rechtbank acht de verklaringen van het slachtoffer betrouwbaar omdat ze consistent, authentiek en voldoende gedetailleerd zijn. En er is voldoende steunbewijs. Een agent die zich voordeed als het slachtoffer had via Whatsapp contact gezocht met S. Uit de berichten blijkt dat hij zich niet meer kon beheersen en het slachtoffer de seks onvrijwillig onderging. Ook wijst de rechtbank op verklaringen van de beheerder van de flat waar het slachtoffer woont en van haar zus.
Pin It
Bekeken: 463x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/