'Ikea-handige' vrijwilligers gezocht. Het Transferium in Heerhugowaard breidt het aantal opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen uit door 27 kamers te bouwen in de gymzaal. De bewoners van het Transferium steken zelf de handen uit de mouwen, maar ze kunnen wel wat hulp gebruiken. "Ook mensen die het leuk vinden om de kamers in te richten en mensen met groene vingers worden van harte uitgenodigd."

De oorlog in Oekraïne duurt al langer dan twee jaar en het einde lijkt nog lang niet in zicht. In mei opende Rusland een nieuw front in het noordoosten van het buurland. Nog steeds komen Oekraïners naar Nederland, vooral mensen die zich bij eerder gevluchte familieleden voegen, waaronder mannen die tegen het Russische leger vochten. Daarbij komt dat het voor steeds meer gastgezinnen niet meer te doen is om Oekraïners nog onderdak te bieden.

Op dit moment verblijven zo'n 320 Oekraïners in het Transferium aan De Vork. Om er meer te kunnen huisvesten, laat gemeente Dijk en Waard 27 kamers bouwen in de gymzaal. De huidige bewoners krijgen voorrang op nieuwkomers bij de verdeling van de kamers. "Zo kunnen jongeren een eigen plekje krijgen en grote gezinnen worden verdeeld over meerdere kamers.” (tekst gaat verder onder de foto)

Het is maart 2022. De oorlog in Oekraïne is net begonnen. Het Transferium wordt voorbereid op de komst van mensen  die het land ontvluchten. (foto: Streekstad Centraal)


De afscheidingen staan inmiddels, maar er moet nog veel gebeuren aan de inrichting. "Er liggen bouwpakketten klaar van de Ikea voor diverse meubels en bedden. Die moeten alleen even in elkaar worden gezet. Uiteraard worden de bewoners zelf gevraagd om te helpen maar we kunnen nog wel wat handige types gebruiken!"

Het Transferium zoekt vrijwilligers die bereid zijn om in de tweede helft van juni meerdere dagen te komen helpen. Denk aan het in elkaar zetten van Ikea-meubels en het leefbaar maken van de kamers. "Wij zorgen voor genoeg eten en drinken en onze eeuwige dank!"

Aanmelden kan via 06 - 43 46 96 61 of het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 459x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/