Politie Heerhugowaard waarschuwt voor oplichters die bellen en zich voordoen als een collega. In het kader van 'onderzoek' vraagt de nepagent onder andere naar waardevolle spullen in huis en bankpassen. "De politie zal nooit telefonisch vragen om een pincode of andere bankgegevens."

De politie heeft meerdere meldingen gekregen van mensen die werden gebeld door iemand die zich voordeed als een agent die bezig was met een onderzoek. Voor dit 'onderzoek' stelden ze vragen over waardevolle spullen, zoals waar die worden bewaard en of er een kluis is. "Ook is bekend dat oplichters op deze manier de pinpas en pincode proberen te bemachtigen."

"Kijk goed uit wat voor informatie je aan iemand telefonisch verstrekt", waarschuwt de politie. "Ook al zie je een nummerweergave van de beller dan wil dit niet betekenen dat het zijn eigen nummer is. Wees alert en bel zelf de politie middels 0900-8844 als je het niet vertrouwt." (foto: Pixabay / Ramon López Calvo)
Pin It
Bekeken: 1054x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/