Wat er aan de hand is, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Maar dat er wat aan de hand is, kan niet ontkend worden. De veranderingen bij de Heerhugowaardse zorglocatie Abel Tasman moeten scherp in de gaten worden gehouden, benadrukt minister Conny Helder in de beantwoording van Kamervragen. De afgelopen tijd zijn 19 van de 29 zorgmedewerkers overgeplaatst, ontslagen of zelf opgestapt. "Esdégé-Reigersdaal meldt dat er al langere tijd problemen bij deze locatie zijn, waarop de raad van bestuur heeft geacteerd", schrijft Helder.

Een ware strijd lijkt ontketend te zijn bij woonvoorziening Abel Tasman in Heerhugowaard. We schreven er al eerder over. Al maanden is het onrustig rond de locatie voor mensen met een verstandelijke beperking en doorgaans ook ernstige psychische problemen. Het bestuur ligt overhoop met de werknemers. En waar we vorige maand spraken over veertien medewerkers die zijn overgeplaatst, ontslagen of zelf opgestapt, staat de teller eind mei op negentien werknemers.

Het broeit al tijden bij de afdeling van de Noord-Hollandse organisatie, schreef het NHD eerder op basis van ingeziene e-mails en documenten. SP-Kamerlid Sarah Dobbe wilde van verantwoordelijk demissionair minister Conny Helder weten wat er aan de hand is bij de psychische zorginstelling. En: "Wat kan er worden gedaan om weer een werkbare situatie te creëren bij Abel Tasman?"

Helder stelt dat er contact is geweest met de zorginstelling, maar meer over de ontstane situatie schrijft ze niet. Na de leegloop bij Abel Tasman zijn medewerkers ingezet die de bewoners al kennen. Ook schrijft de demissionaire minister dat nieuwe medewerkers worden geworven en twee gedragsdeskundigen hun inzet hebben geïntensiveerd. (foto: Esdégé Reigersdaal)
Pin It
Bekeken: 2004x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/