De bewoners van de flexwoningen aan de Puikman in Castricum hebben een roerige nacht achter de rug. Toen de hoosbuien dinsdagnacht voorbij kwamen, stroomde het water naar binnen bij de woning van de beheerder van het complex. De brandweer lichtte daarop alle andere bewoners van het bed voor inspecties.

Beheerder Brahim lag al te slapen, toen er rond 01:00 uur bij hem werd aangeklopt. "De brandweer stond voor de deur met de mededeling dat ze alle woningen wilden gaan inspecteren en er een mogelijke evacuatie zou komen", vertelt hij aan NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal. Uiteindelijk bleek dat alleen de beheerder de klos was. Hij heeft zijn nacht in een hotel af moeten maken. En voorlopig zal hij niet terug kunnen. "Vanmorgen is al het water weer opgedweild, maar het is onbewoonbaar. Alles is nat geworden."

De beheerder lijkt het slachtoffer te zijn van een zeer ongelukkige timing. Er wordt namelijk op het dak van de containerwoningen gewerkt. "Er worden momenteel airco’s geïnstalleerd, maar waarschijnlijk is de doorvoer via het dak niet goed afgesloten. Hierdoor kon het water van het dak direct naar binnen stromen", zegt Brahim. De schade zou echter minder erg geweest met goede afwatering. Er lag een flinke laag water op het dak.

De brandweer concludeerde ook dat de wateroverlast het gevolg was van de werkzaamheden, is te lezen op Facebook. De dakbedekking is op een hoop plekken nog niet in orde. "Het water stroomde letterlijk naar binnen. Ook waren er al diverse plafondplaten naar beneden gekomen."

De containerwoningen aan de Puikman zijn vaker in het nieuws geweest. In januari bleek het dak van de dubbele rij woningen niet bestand tegen stevige storm. Storm Isha rukte een groot deel van de dakbedekking weg en toen moest de brandweer ook in actie komen.

En de bewoners klagen al een tijd over ongezonde leefomstandigheden door schimmel, vocht en ja ook lekkage. Een VN-rapporteur bracht in december een bezoek en schreef daarna: "Het water giet door het dak als het regent, een gevaarlijk hoge luchtvochtigheid gecombineerd met gebrek aan ventilatie. Schimmelvorming en extreme hitte in de zomer zorgen samen voor ongezonde woonomstandigheden. Dit is in strijd met de menselijke waardigheid."

Er komt een nieuw rapport over de flexwoningen. Meerdere raadsfracties in Castricum vroegen de wethouder om een onafhankelijk onderzoek. Flexwonen NH was woensdag telefonisch niet bereikbaar voor een reactie op de nieuwste waterperikelen. (foto: VLN Nieuws/ Sam de Joode)
Pin It
Bekeken: 221x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/