Veel gemeenten in Nederland worstelen met het regelen van opvang voor asielzoekers, statushouder en Oekraïense vluchtelingen. Dijk en Waard heeft de zaakjes goed op orde voor asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen, maar het gaat mis met de opvang van statushouders. "Ondanks grote inspanningen, ziet het ernaar uit dat de taakstelling van de eerste periode in 2024 net niet behaald zal worden."

Vorig jaar kon Dijk en Waard nog voldoen aan het opgelegde statushouders quotum, maar nu zijn er problemen. "De laatste maanden kwamen (erg) weinig woningen beschikbaar doordat er relatief weinig mensen verhuisden", verklaart het college van B&W. Bovendien sluit het merendeel van de vrijkomende woningen niet aan bij de behoefte: te groot voor alleenstaanden, te klein voor grotere gezinnen. De taakstelling voor 1 juli is 94 woonplekken en daar moeten er in het tweede semester nog 85 bij komen. (tekst gaat verder onder de foto)

Afgelopen september organiseerde het COA een 'open burendag' in het AZC, die goed werd bezocht. (foto: Streekstad Centraal)


Plek zat is er voor asielzoekers. Dijk en Waard voldoet naar eigen zeggen ruim aan de (indicatieve) opgave van 526 asielopvangplekken, waarvan 45 voor alleenstaande minderjarigen. Op dit moment worden 600 asielzoekers en 50 alleenstaande minderjarigen opgevangen in het AZC aan de Van Noortwijklaan en in de noodopvang in hotel Heer Hugo.

Tot slot de opvang van Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Daarvan wonen er 311 in het Transferium aan De Vork en nog eens 294 bij gastgezinnen. Het Transferium steunt deze gastgezinnen, maar de situatie wordt voor een aantal van hen steeds moeilijker. Voorlopig is het einde van de oorlog nog niet in zicht en is kans op meer vluchtelingen reëel. De gemeente speelt hier op in door in de sportzaal van het Transferium 54 extra plekken te realiseren. (tekst loopt door onder de foto)

Het Transferium bij De Vork krijgt binnenkort extra opvangplekken en ook wordt het verblijf aangenamer gemaakt. (foto: Streekstad Centraal)


Verder wordt het Transferium aangenamer gemaakt voor de bewoners met een aantal verbeteringen. Er wordt een speeltuin en extra recreatieruimte gecreëerd. Ook komen er huiswerkplekken, sportaccommodatie en een ruimte voor jongeren. Verder wordt de binnentuin opgeknapt met meer groen en picknicktafels.
Pin It
Bekeken: 1122x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/