Het ziet er nu nog kaal uit. Maar de Paardenmarkt in Schoorl is heringericht. En zal binnenkort vol gras en planten staan. Op het nu nog lege en ietwat saaie plein ligt nu tijdelijk een heuse duinweide. Na de zomer gaan de werkzaamheden aan het centrum verder.

Maandag zaaide wethouder Ernest Briët samen met buurtbewoners bloemen en een kruidenmengsel over het plein waar voorheen het oude postkantoor van Schoorl stond. In februari is het leegstaande pand platgegooid. Omdat er plaats gemaakt moest worden voor het nieuwe centrum van Schoorl.

Het plein van de Paardenmarkt kon niet de hele zomer leeg staan en zal volgroeien met gras en planten. (foto: aangeleverd)


Het plein is maar één onderdeel van het stedenbouwkundig plan voor het centrum van Schoorl. Uiteindelijk moet er ruimte komen voor appartementen, woningen en een parkeergarage. De afgelopen twee jaar was het dorp al druk bezig met de verbouwingen. Zo is niet alleen het postkantoor weggehaald, maar is er gewerkt aan de bestrating en de infrastructuur. En dat verloopt niet zonder de nodige vertragingen.

Het streven is om hier in 2026 klaar mee te zijn en na de zomer gaan ze verder. Maar voor nu wilde de gemeente het plein van de Paardenmarkt niet leeg laten staan. Daarom staat er nu een duinweide. De weide - voor bijen en insecten - wordt omringd met een schapenhekwerk en er is een kleine route gemaakt waar je doorheen kunt lopen.
Pin It
Bekeken: 259x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/