De gemeenteraad donderdagavond ingestemd met de stedenbouwkundige visie voor het centrum van Schoorl en het Integraal Beleidskader Sociaal Domein 2023 - 2026 'Iedereen doet mee!'.

De stedenbouwkundige visie dient als raamwerk voor toekomstige ontwikkelingen in het Schoorlse centrum en is een voortzetting op de Visie Dorpshart 2017. Belangrijke onderdelen zijn de realisatie van rond 110 appartementen in het gebied tussen de Paardenmarkt en de Viersprong en circa 40 appartementen en een parkeergarage aan de Sportlaan. Ook staan drie woningen gepland op de plek van het oude politiebureau.

D66, CDA, Ons Dorp en Fractie Bruin vreesden dat de parkeergarage te hoog wordt en hadden bezwaren tegen de geraamde jaarlijkse kosten van 300.000 euro. De fracties dienden een motie voor een snelle uitwerking van de visie en onderzoek naar onder andere het benodigde aantal parkeerplekken, hoe hoog of diep de garage zou moeten worden, kosten en naar alternatieven zoals een transferium. Die motie werd overbodig toen wethouder Ernest Briët al toezegging deed. Dat gold ook voor de motie voor overleg exploitant(en) en eigena(a)r(en) van pand Heereweg 3 en Duinvoetweg 2.

Het beleidskader Sociaal Domein betreft passende en kwalitatief hoogwaardige zorg en steun met focus op gedegen gemeentelijke sturing en behoud van eigen regie inwoners en zelfredzaamheid. De pijlers daarin zijn aansluiting bij de leefwereld van de inwoners, preventie, eenvoudig organiseren en het maken van duidelijke keuzes.
Pin It
Bekeken: 779x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/