De jongens uit Heerhugowaard (18) en Rotterdam (16) die donderdag een plofkraak in Avenhorn zouden hebben gepleegd blijven veertien dagen langer in voorarrest. Dat meldt NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal. sprak ook Jos Loos van de getroffen juwelenzaak. Hij is blij dat de twee zijn opgepakt en hoopt dat het anderen ontmoedigt.

Vorige week donderdag pleegden twee jongemannen een plofkraak bij Loos Juweliers in het centrum van Avenhorn. Alarmen gingen af en getuigen zagen hoe het duo de etalage plunderde. Op beveiligingsbeelden is te zien hoe ze vitrines kapot sloeg en sieraden en horloges buit maakten, om vervolgens weg te rennen.

Twee uur later pikt een ANPR-camera in IJmuiden het kenteken van een gestolen auto op. Politie en marechaussee gaan op zoek en vinden de auto een uur later. Geparkeerd. Ze gaan op de uitkijk en zien na een tijdje twee jongens naar de auto toe lopen en de deuren openen. Het tweetal uit Heerhugowaard (18) en uit Rotterdam (16) wordt ter plekke aangehouden. De agenten vinden horloges en sieraden in hun kleding en in de auto. De labels van Loos Juweliers zitten er zelfs nog aan. In de auto blijkt ook een nep-shotgun te liggen.

Inmiddels staan dochters Elise, Joyce en Mireille aan het roer, maar ook oud-eigenaar Jos Loos spoedde zich na de plofkraak naar de winkel. "We waren ontsteld. Toen we daar aankwamen was er een enorme schade. Ook was er in de zaak nog rook door de explosie." Na het forensische onderzoek zat er weinig anders op dan de bende op te ruimen en de pui te dichten. "We hebben zoveel mogelijk schoongemaakt. In en om de zaak lagen behoorlijk wat glasscherven en door de rookwolk die bij de explosie ontstond moesten we alles goed schoonmaken."

Jos hoopt dat de aanhouding anderen zal weerhouden om hetzelfde te doen. "Laat het een waarschuwing zijn voor mensen die dit soort gekke ideeën in hun hoofd halen."
Pin It
Bekeken: 380x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/