De moord bij het klooster in Heiloo wordt later dit jaar inhoudelijk behandeld. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank bekendgemaakt. Emad A. zou vorig jaar april slachtoffer Elias Assaf hebben gedood in een woning van het klooster Onze Lieve Vrouw Ter Nood in Heiloo. Na de moord zou hij het lichaam in stukken hebben gezaagd.

Een plek voor bezinning, stilte en afzondering. Dat is wat het heiligdom Onze Lieve Vrouw Ter Nood is. Althans, zou moeten zijn. Ook in april 2023. Het is dinsdag 11 april als de politie beelden van de 38-jarige Elias Assaf verspreidt. De Egyptenaar is vermist en wordt een week later gevonden. De politie gaat ervan uit dat hij om het leven is gebracht. En wel door de dan 50-jarige Emad A.

Hij logeert dan in een gastenverblijf van het Heiligdom. Kosteloos. Bisdom Haarlem-Amsterdam wil niks zeggen over de lengte van het verblijf van A. of zijn situatie. "Soms voldoet een kop koffie of een boterham, maar als uit het gesprek komt dat de rector of medewerker diegene willen opvangen, beslist het bestuur of dat kan", reageerde Jan-Willem Wits eerder in gesprek met onze mediapartner NH.  Volgens de bisdom-woordvoerder wordt 'best terughoudend omgegaan' met het aanbieden van opvang. "Je weet natuurlijk niet wie je in huis haalt."

En toch werd het slachtoffer in het kleine huisje doodgestoken en zelfs in stukken gehakt. Dat zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn gebeurd na een ruzie. A. en het slachtoffer werkten samen in een Amsterdams restaurant. Lichaamsdelen van Elias werden teruggevonden in koffers en vuilniszakken in Arnhem, maar ook over de grens in Duitsland. Bij de laatste inleidende zitting werd duidelijk dat het politieonderzoek is afgerond. De verdachte is onderzocht in het Pieter Baan Centrum en ook het rapport over zijn gesteldheid is afgerond.

De inhoudelijke behandeling staat gepland op 17 en 18 oktober, en de uitspraak wordt een maand later verwacht. Maar voor die tijd zal er ook nog een tussentijdse zitting zijn, om de gevangenneming van A. al dan niet te verlengen.
Pin It
Bekeken: 580x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/