"Oud en nieuw zonder vuurwerk is toch een beetje leeg." Een knal en dan weer een knal en weer een knal. Al tientallen jaren is vuurwerk afsteken een traditie tijdens oud en nieuw. Maar willen Alkmaarders dat nog wel? Die vraag wordt op dit aan hen  voorgelegd. Iedere stemgerechtigde inwoner heeft een antwoordkaart ontvangen. Daarop kan voor of tegen een vuurwerkverbod worden gestemd. Het referendum is raadgevend.

"Het is een enorme luchtvervuiling, geldwegsmijterij, voor het milieu is het heel slecht. En voor de dieren ook heel slecht. Waar is het eigenlijk wel goed voor?", zegt een vrouw op de Stationsweg. In aanloop naar het Alkmaarse vuurwerkreferendum gaat onze mediapartner NH alvast de straat op. Steeds meer mensen zijn voor een vuurwerkverbod of in ieder geval strengere regels.

Ook in de Alkmaarse straten zien meer mensen een verbod eigenlijk wel zitten. "Los van de handhavingsvraag zou ik toch een verbod in gaan stellen", vertelt een vrouw. "Er zijn best wel heel veel mensen die zich daaraan gaan houden, ook al wordt er niet gehandhaafd."

Maar een alternatieve vuurwerkshow zou volgens inwoners dan wel ingesteld moeten worden. Voor de camera worden al verschillende ideeën geopperd. "Ik denk dat er alternatieve mogelijkheden zijn. Je kan het ook doen met drones, en daarmee toch een mooie lichtshow hebben."
Pin It
Bekeken: 972x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/