"Heel blij, ja." Misschien een beetje beduusd van alle aandacht, weet ze verder nog even niet veel te zeggen. Het was donderdag al feest voor Jolein ten Have, want ze was tien jaar geworden. Maar toen ze op school kwam kreeg ze ook nog eens het Jeugdlintje van Bergen en allemaal lovende woorden van de burgemeester en de kinderburgemeester. En alle kinderen van de Matthieu Wiegmanschool waren erbij.

"Jolein, je bent echt super sociaal en zorgzaam. Je hebt een groot hart voor mensen en helpt waar je kan. Daarom krijg je vandaag het Jeugdlintje. Namens alle kinderen en volwassenen in onze gemeente, willen we jou bedanken voor al je harde werk en je grote hart. Je bent een voorbeeld voor ons allemaal." Zo besloot kinderburgemeester Tygo Fontein zijn speech voor Jolein, gevolgd door applaus van iedereen.

Ondanks dat ze pas nét tien jaar oud is, doet ze al drie jaar lang vrijwilligerswerk. Jolein helpt jaarlijks met Rondje Bergen, waar ze medailles en flessen water uitreikt aan de lopers. Bij Stichting Sinterklaashuis helpt ze met de op- en afbouw van het Sinterklaashuis en is ze Piet. En op school is Jolein voor het tweede jaar aangewezen als 'mediator', als bemiddelaar. Als kinderen ruzie hebben dan sust ze die oplossingsgericht en ze zorgt er tijdens de pauzes voor dat iedereen het naar de zin heeft.

"Als je dat allemaal al doet terwijl je pas tien jaar oud bent geworden vandaag, nou dat is zó bijzonder", vindt burgemeester Voskuil.

Joleins vriendinnen vinden het Jeugdlintje dik verdiend. "Ik ben echt heel trots op haar", zegt een van hen. Een ander: "Ik vind het gewoon heel knap. Ze doet altijd hele lieve dingen." Het meest trots zijn de vader Robert en moeder Jaquelien van Jolein. "Ja, zeker terecht. Ze doet zo veel. Staat altijd voor anderen klaar." (foto: Hans Brouwers)
Pin It
Bekeken: 611x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/