“De natuur doet ze kennelijk niks”, stelde Johan Bos van Red de Hout een maand geleden. Licht uit de nieuwe vleugel van het ziekenhuis in Alkmaar straalde de Alkmaarderhout in en als gevolg daarvan telde hij aanzienlijk minder vleermuizen. Maar de Noordwest Ziekenhuisgroep heeft toch gehoor gegeven: 's nachts is het weer donker in het park.

De Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) is al een tijdje bezig met de vernieuwbouw van het ziekenhuis in Alkmaar. Onder andere wordt er nieuwe vleugel gebouwd. Die vleugel staat direct aan de Westerhout, het donkerste deel van de Alkmaarderhout.

Tenminste, dat wás het tot de verlichting was geïnstalleerd en deze 's nachts door de ramen naar buiten straalde. Volgens Johan Bos van Red de Hout zou NWZ maatregelen nemen tegen lichtvervuiling, maar daar merkte hij weinig van. Hij ging met een vleermuizendetector op pad. "Er vliegt nu bijna geen vleermuis meer", zei Bos toen tegen Streekstad Centraal. Tijd voor een nieuw protest. (tekst gaat verder onder de foto)

De uitbreiding van het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar is in volle gang. Deze foto is van eind februari. Links in beeld de Westerhout. (foto: Streekstad Centraal.


Red de Hout klopte aan bij het ziekenhuis om de duisternis te doen wederkeren. En met resultaat. Maandag stuurde NWZ-beleidsadviseur Johan Ursem hem een mailtje met daarin: "Naar aanleiding van ons overleg heeft de aannemer de verlichting in onze nieuwbouw nu aangepast. De verlichting is in de avond en nacht in principe uit. Op het moment dat er een beweging wordt gedetecteerd dan gaat daar de verlichting aan. Afgelopen nacht is geconstateerd dat het donker was."

John Bos reageert tevreden op het bericht. "Ze hebben geluisterd tijdens ons laatste gesprek en er is actie ondernomen. Een mooi resultaat voor werkgroep Red de Hout van de KNNV."
Pin It
Bekeken: 541x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/