Sport, een spelactie of zelfgemaakte spulletjes en eten verkopen. Leerlingen van het Petrus Canisius College (PCC) hebben weer van alles gedaan om geld in te zamelen voor Make-A-Wish, met een flinke opbrengst tot gevolg. Maandag overhandigden zes leerlingen in Heiloo een symbolische cheque aan Make-A-Wish.

"Er werden diverse challenges gedaan, van bowlen tot een ‘Wedden dat…’, er was een markt met zelfgemaakte producten. Kortom, alles werd ingezet om maar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel", laat Gemma de Vries van het PCC weten.

Alle leerlingen van de vijf vestigingen in Alkmaar, Heiloo en Bergen deden mee aan de inzameling. Van voetbaltoernooi tot volleybalmarathon. "Ze trotseerden zelfs wind en regen tijdens een sponsorloop over het strand en door de polder", vertelt De Vries.  Streekstad Centraal was erbij. (tekst gaat verder onder de foto)

“Zieke kinderen helpen is natuurlijk geweldig. Op zo'n wensdag kunnen ze zich even normaal voelen”, zei een PCC-leerling tijdens de actiedag  (foto: Streekstad Centraal)


Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen. "Het laten uitkomen van zo'n wens geeft hoop en vertrouwen en heeft een positieve impact op het kind, de familie én op de omgeving", aldus De Vries. Wensen van zieke kinderen laten uitkomen, dat wilden de PCC-leerlingen wel. Dat blijkt alleen al uit het opgehaalde bedrag:   19.735,- euro. "Het PCC is ontzettend trots op alle leerlingen en de collega’s en hun sterke motivatie om zich voor dit goede doel in te zetten."

In vier jaar tijd heeft het PCC bijna 95.000 euro ingezameld voor Make-A-Wish. Op de foto bovenaan de pagina, staat het totaalbedrag van de vijf PCC-vestigingen, en de ingezamelde bedragen per locatie. Volgend jaar is een ander goed doel aan de beurt.

 
Pin It
Bekeken: 810x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/