De geur van aangebakken boter verspreid zich door de aula van het Petrus Canisius College (PCC), terwijl een leerling poedersuiker over de poffertjes strooit. "Dat kost dan 2 euro. Die kunt u overmaken via de QR-code." Tijdens de PCC-Actiedag loopt de markt op het lyceum vol. "Het zou leuk zijn als onze klas wint, maar uiteindelijk gaat het allemaal naar hetzelfde doel."

De PCC-Actiedag staat voor het vierde jaar in het teken van Make-A-Wish. De leerlingen van de vijf PCC scholen proberen zo veel mogelijk geld in te zamelen. Dat doen ze met verschillende “unieke” inzamelingsacties. Bijvoorbeeld een volleybalwedstrijd, een bowlkampioenschap, meerdere uitdagingen en een markt. “Door de jaren heen heeft PCC 100.000 euro binnengehaald voor de organisatie. Ik denk dat we daar wel 60 wensen mee kunnen vervullen”, zegt Bas van Loon, vrijwilliger bij Make-A-Wish. (tekst loopt door onder foto)

Leerling geeft een knipbeurt voor een donatie van 5 euro aan Make-A-Wish tijdens de PCC-Actiedag (foto: Streekstad Centraal)


Make-A-Wish Nederland heeft maar één doel: “De liefste wens vervullen van ernstig zieke kinderen. Om ze daarmee kracht, energie en positiviteit mee te geven”, aldus Bas. De organisatie is daarom erg blij met de bijdrage van het PCC. Maar de school hoopt de actievoerende leerlingen zélf ook wat mee te geven: “Het is belangrijk dat ze zich een dag inzetten voor anderen en een stukje bewustwording krijgen dat het niet bij iedereen vanzelf gaat”, zegt Rob Baltus, directeur van PCC Heiloo en Bergen.

“5 euro voor een knipbeurt!”, brult een eerstejaars leerling op de markt bij PCC Lyceum.  Ondertussen haalt hij de tondeuse door het haar van een medeleerling. “Ik doe dit al sinds mijn negende, dus ik weet wat ik doe.” Het was druk op de markt van de eerstejaars op het Lyceum. Elin heeft samen met haar klasgenoten een sieraden kraampje: “Zieke kinderen helpen is natuurlijk geweldig. Op zo'n wensdag kunnen ze zich even normaal voelen.” (tekst loopt door onder foto)

In Heiloo delen Romy en haar vriendin koeken en thee uit aan hun klasgenoten, terwijl ze de scores bijhouden. (foto: Streekstad Centraal)


Terwijl de regen over het lege springkussen in Heiloo druipt, rennen de leerlingen hun longen uit hun lijf op het voetbalveld van HSV in Heiloo. "Make-A-Wish heeft een wens van mijn vriendin vervuld", vertelt Romy. "Dat verdienen alle kinderen". Ze houdt de score bij en deelt koeken uit aan haar medeleerlingen.

Vorig jaar werd ruim 23.000 euro ingezameld. Een fors bedrag en het is dan ook maar de vraag of ze dat dit jaar gaan overtreffen. De leerlingen doen er in ieder geval alles aan om iedere ouder, buurtbewoner en passant over te halen om geld te doneren. “Zelf kunt u ook doneren via de actiepagina van Make-A-Wish.
Pin It
Bekeken: 1201x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/