De inwoners van Heiloo zijn teleurgesteld. ProRail wil het station een opknapbeurt geven, er komt een nieuwe overkapping en meer ruimte voor de reiziger. Maar die moet daar dan wel de kiosk en het toilet voor opgeven. "Ik denk dat ze daar echt niet goed over nagedacht hebben."

"Ik vind het een ramp. Want het is vooral voor de ouderen mensen, dat je moet wachten en even rustig kunt zitten. Ik vind het gewoon echt heel jammer dat het weggaat", laat een stationsgebruiker weten aan NH, mediapartner van Streekstad Centraal. Ook andere voorbijgangers hebben geen goed woord over voor de plannen. "Waar moeten we het dan doen? Op de rails", grapt iemand. "Het is absurd." (Tekst gaat verder onder de foto)

ProRail wil dat het station een 'moderne en duurzame uitstraling' krijgt. (Beeld: ProRail)


Ook op sociale media zorgen de plannen voor gespreksstof. "De kiosk en het toilet moeten juist blijven", zegt Anneke in de Facebookgroep 'Je bent Heilooër als...'. Ook de lokale CDA-fractie reageert onder een bericht: "Bijzondere argumentatie en prioriteiten van ProRail. We zullen hier kritische vragen over stellen."

De spoorwegbeheerder spreekt zelf over 'het toekomstbestendig maken' van het station. Begin volgend jaar worden de werkzaamheden uitgevoerd. Voor de sloop van de kap en de bouw van de nieuwe zal het station twee keer gesloten zijn. De CDA-fractie heeft vooralsnog geen politieke vragen gesteld.
Pin It
Bekeken: 410x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/