Positief nieuws voor de BMX'ers, mountainbikers en skeeleraars. Het wielerpark van hun dromen is één stap dichterbij. Gemeente Alkmaar en Dijk en Waard geven een flinke bijdrage voor de totstandkoming van het park in Geestmerambacht. De stichting die het initiatief nam is niet blij met de media aandacht: "Wij weten nog niet hoe dit onderzoek gaat verlopen."

Anderhalf jaar geleden kwam Stichting Bike Experience - bestaande uit meerdere verenigingen - met een idee. Een openlucht wieler-, BMX- en skeelersportpark in Geestmerambacht. Het huidige park van de de Kley-Drivers in de Oostrand is verouderd. Volgens de gemeente Dijk en Waard moet de locatie veranderen, zodat op de oude plek huizen gebouwd kunnen worden.

"De locatie is afgesproken ", laat de woordvoerder van de stichting aan Streekstad Centraal weten. Dat is Wagenweg West. Vorig jaar is onderzocht waar het park zou moeten komen. "Maar ons plan is groter dan de beschikbare plek." Daarom wordt er een haalbaarheidsonderzoek gedaan bij de potentiële locatie. (De tekst loopt door onder de foto)

Locatie voor plannen Outdoor Bike Experience Luchtfoto van de noordkant van het Geestmerambacht. (foto: Bing)


Dat onderzoek kost maar liefst 38.500 euro. "Ik kan nog niet zeggen wie dit gaat uitvoeren, maar het is een hele grote partij met veel ervaring." Alkmaar heeft al 17.500 euro betaald. Nu is het aan Dijk en Waard om dit ook te doen.  De rest vult de organisatie aan.

"Uit het onderzoek moet blijken of het plan concreet is en de goede kant op gaat", laat de woordvoerder weten. "Wij zijn heel erg bescheiden in wat wij naar buiten brengen in het nieuws, want er moet nog onderzocht worden of het haalbaar is en dat weten wij nu nog niet. Dat verwachten wij natuurlijk wel.

Al met al is de organisatie erg blij:  "Stap voor stap gaan we verder. Waarschijnlijk is het onderzoek in september klaar." (foto: Pexels / Jan Kopřiva)
Pin It
Bekeken: 1021x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/