Een winkel vol glasscherven en kapotte vitrines, telefoons en tablets liggen op de grond. Dat trekt de aandacht. Omwonenden zijn geschrokken van de ramkraak die in de nacht van zondag op maandag Heiloo verraste. "Nu de grote steden steeds meer beveiligd worden, komen ze hierheen."

De kraak vond plaats aan de buitenkant van winkelcentrum 't Loo, bij Telecomwinkel Telus Télécom. De politie doet onderzoek naar wat er gebeurd is. "Wat opviel is dat er geen auto in de buurt was", laat persvoorlichter Jan Martijn Stout Streekstad Centraal weten.

"Verschrikkelijk dat zoiets in dit dorp gebeurt", laat een nieuwsgierige inwoner weten. Een ander denkt vooral aan de eigenaar: "Arme man, hij werkt er hard voor. En zit hier nog maar net." Hoewel de kraak als een verrassing kwam is toch niet iedereen verbaasd. "Ik had het wel zien aankomen, er is niet veel aan te doen. Er is hier nog geen cameratoezicht."

Eén van de omgetrokken vitrines bij de getroffen telecomwinkel. (foto: Streekstad Centraal)


Een andere voorbijganger weet te melden dat dit niet de eerste keer dat er iets bij het winkelcentrum plaatsvindt. “Vorig jaar waren de ramen van de Hema kapot geslagen door iemand met psychische problemen.” Ook zijn er betonnen paaltjes bij de ingang geplaatst om te voorkomen dat mensen daar naar binnen kunnen rijden. “Eerder zijn mensen, op die manier, direct doorgereden naar de juwelier."

Omwonenden hopen nu vooral dat aan deze zijde van het winkelcentrum ook paaltjes worden geplaatst, en niet alleen tegen ramkraken. "Zet hier alsjeblieft paaltjes neer. Je wordt telkens voor de sokken gereden." Maar niet iedereen ziet dat zitten. "Dan moeten we overal paaltjes neer gaan zetten. Anders komen ze gewoon vanaf de andere kant", reageert een medewerker van 't Loo.
Pin It
Bekeken: 573x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/