Was het na een reeks explosies in Alkmaar eindelijk rustig, begon de ellende in Heerhugowaard. In een week tijd was twee keer raak bij een huis aan de Middenweg, en één keer bij een woning 20 meter verderop. Dankzij de camera's die net waren opgehangen, kon de politie de vermoedelijke daders achterhalen. Het gaat om twee jongens van 17 en 18 jaar uit Heerhugowaard. "We hopen dat de angel eruit is en dat mensen nu weer rustig kunnen slapen."

In het weekend van 2 en 3 maart werden twee explosieven afgestoken bij huizen vlakbij elkaar langs de Middenweg, vlakbij de Molenweg. In de nacht van vrijdag op zaterdag was een van de huizen opnieuw doelwit. De bewoners schrokken iets voor 05:00 uur wakker van de harde knal. De voordeur raakte zwaar beschadigd. Rond het huis waren juist twee camera’s geplaatst in opdracht van burgemeester Maarten Poorter. Aan de hand van de beelden kwam de politie uit bij de twee tieners, vond NH Nieuws, mediapartner van Streekstad Centraal, uit.

Burgemeester Poorter heeft de gedupeerde bewoners maandag bezocht. Van het weekend liet hij al weten boos te zijn over de aanslagen. "Hoe haal je het in je hoofd om het veiligheidsgevoel van andere mensen zo aan te tasten? Wie denk jij wel dat jij bent, dat je dat kunt doen? We laten het niet over onze kant gaan."

De politie onderzoekt de zaak verder. "We onderzoeken hun mogelijke betrokkenheid bij de andere explosies. Inhoudelijk kunnen we daar op dit moment verder niets over zeggen."
Pin It
Bekeken: 1186x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/