Alkmaar Ontzet 450 jaar heeft landelijk aandacht getrokken. Het heeft twee nominaties opgeleverd voor de 19e editie van de Nationale Evenementenprijzen. Alkmaar maakt kans op de titel 'Evenementenstad van het jaar' en op de ‘Event Impact Award’.  De genomineerde gemeenten gaan zich presenteren bij een professionele jury. De winnaar wordt op 8 april bekendgemaakt.

"Alkmaar heeft een rijke geschiedenis en een levendige gemeenschap die weerspiegeld wordt in onze evenementen", zegt een trotse Frits Westerkamp, voorzitter van de 8 October Vereeniging. Hij heeft niet alleen over Alkmaar Ontzet, maar over alle evenementen die Alkmaar rijk is. "Deze nominaties zijn een eerbetoon aan de passie en toewijding van de vrijwilligers en inwoners die betrokken zijn bij het creëren van onvergetelijke ervaringen." (tekst loopt door onder foto)

Het Ontzet evenement werd breed uitgedragen en was goed zichtbaar. (Foto: Streekstad Centraal)


Evenementen zijn erg belangrijk voor het imago van Alkmaar, stelt adjunct-directeur Melanie Goudsblom van Hart van Noord-Holland. "De unieke en onderscheidende evenementen vertellen 'Het Verhaal van Alkmaar'. Deze nominaties onderstrepen de aantrekkingskracht van Alkmaar als evenementenstad. Het toont aan dat Alkmaar een plek is waar innovatieve en inspirerende evenementen gedijen."

Ook de betrokken ambtenaren van de gemeente zijn blij met de nominaties. "We vinden het fantastisch dat we genomineerd zijn voor twee categorieën", laat wethouder Robert te Beest weten. "Alkmaar is een bruisende gemeente met een veelzijdig evenementaanbod. We zijn trots op alle evenementen in Alkmaar en in het bijzonder op onze unieke lokale evenementen.” Te Beest noemt Alkmaar Ontzet 450 jaar "het ultieme voorbeeld van een evenement met een grote maatschappelijke impact, in zowel de voorbereiding als tijdens de jubileumviering." (tekst loopt door onder foto)

Burgemeester Anja Schouten bij de Genissen Speldag, één van de activiteiten. (foto: Streekstad Centraal)


Alkmaar neemt het voor de titel 'Evenementenstad' op tegen Tilburg en Valkenswaard. Binnenkort geven de genomineerden een presentatie. De vakjury beoordeelt onder andere de visie en aanpak van het evenementenbeleid, en de toegankelijkheid  en de maatschappelijke relevantie van de evenementen.
Pin It
Bekeken: 675x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/