Een heel nieuw initiatief dat ontstaat omdat een vrouw vindt dat haar man niet moet klagen maar er iets aan moet doen. En vijf jaar later is er dan opeens een jubileum te vieren. Jazz liefhebbers wrijven zich al in de handen vanwege dat wat komen gaat. Het liep als een trein! En zo is het gekomen, en het is niet meer gestopt."

Marc Schenk is jazzmuzikant in hart en nieren. In 2018 mopperde hij er lustig op los over het almaar krimpende aanbod van jazz-optredens in Alkmaar.  Maar iemand in zijn directe omgeving raakte dat een beetje zat. "Mijn vrouw zei 'als je nou zo zeurt, doe er dan iets aan'".

Nou ja, daar had ze wel een punt, vond-ie. De drummer trok samen met contrabassist Kasper Kalf en Theater De Vest de stoute schoenen aan en ze lanceerden het Jazz Café. het bleek meteen een schot in de roos. "Volle bak! Onvoorstelbaar, op een maandagavond, dat was best spannend."

Corona zat tussendoor wel wat in de weg, maar daarna werd het jaarlijkse avondje jazz gewoon weer doorgezet en 25 maart wordt een heuse jubileumeditie 'Jazz Café XL' gehouden. Met Ruben Hein, zangeres Laura Fygi, saxofonist Hans Dulfer, gitarist Anton Goudsmit, trompettist Teus Nobel, violiste Julia Philippens, pianist Rob van Bavel, Folkert Oosterbeek (piano/hammond) en saxofonist Gideon Tazelaar staan er klinkende namen klaar.

"Het zijn mooie muzikanten die iedereen eigenlijk moet kennen", vertelt Kasper Kalf. "Het is vooral mooi dat we nu mooie combinaties kunnen maken en dat het juist heel spannend wordt bij bepaalde stukken omdat we mensen bij elkaar zetten die misschien niet zo vaak met elkaar hebben gespeeld."

"Ik ben supertrots", zegt Kalf tevreden terwijl ook afgelopen maandagavond de zaal weer langzaam vol stroomt met publiek. "Ik ben vooral heel trots dat er publiek is dat het wil zien en dat we dat mogelijk kunnen maken."
Pin It
Bekeken: 637x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/