Vier atleten van AV Hera hebben afgelopen weekend meegedaan aan de nationale indoor jeugdspelen in Apeldoorn. Zeb Tesselaar was goudhaantje met overwinningen op de 300 meter sprint en het verspringen. Ilse Boumans en Mike Best namen in hun eigen categorieën ook deel aan het verspringen. Mike moest genoegen nemen met een vierde plaats, maar Ilse ging naar huis met brons.

Zeb Tesselaar (U16) was oppermachtig op de 300 meter. Zonder problemen sprintte de 14-jarige allrounder naar de finale. In die eindstrijd leek het of hij echt moest strijden voor de overwinning. want één tegenstander bleef een rondje van 200 meter lang bij hem, maar daarna liet Zeb zien dat hij toch echt de snelste is. Als kers op de taart verbeterde hij met zijn tijd van 39,66s het toernooirecord. Nog nooit was iemand zo snel op deze jaarlijkse wedstrijd.

Zeb Tesselaar vestigde een toernooirecord op de 300m (foto: Sjoerd de Roos)


Voor die tijd had hij zich al geplaatst voor de finale verspringen. Ook zonder problemen. Ondanks zijn eerdere inspanningen had Zeb nog genoeg energie over; meteen in zijn eerste poging verbeterde hij zijn eigen record naar 6,26m. Daarna kwam hij niet zo ver meer, maar er was niemand die bij zijn afstand in de buurt kwam.

Ilse Boumans (U15) begon het toernooi met een verspringrecord van 4,85m. Daarmee plaatste ook zij zich direct voor de finale en gunde ze zichzelf wat tijd voor de series 60m horden. Ilse liep niet vlekkeloos, maar het was ruim voldoende voor de halve finale. Die ging wat beter en dat was maar goed ook, want de strijd was erg spannend. Helaas verliep de finale weer minder goed voor de 13-jarige Obdamse. Ze eindigde zevende in 9,89s. Daarna revancheerde Ilse zich met een bronzen vertesprong van 4,87m. In haar derde en laatste poging sprong ze verder, maar haar afzet was net iets te ver en daardoor ongeldig.

Mike Best nam ook deel aan het verspringen (U15), maar koos daarbij voor de 60m sprint. Ook hij plaatste zich direct voor de finale verspringen. Daarin begon hij met 5,17m en er zat duidelijk meer in, want hij zette ruim voor de balk af waar vanaf gemeten wordt. Het kwam er alleen niet echt meer uit, maar goed, de Top 3 was wel echt buiten bereik. De series sprint was hij inmiddels door met een recordtijd van 7,98s. En net als bij Ilse was het spannend in de halve finales, maar ook hij ging door. In de finale een duidelijk valse start voor twee tegenstanders, maar de starter liet ze lopen. Mike moest het stellen met een zevende plaats in 8,01s.

En dan was er nog Eva Boumans. Vanwege haar knieklachten kon ze niet meedoen aan de loopafstanden, maar kogelstoten vindt ze ook leuk. Haar doel was de finale voor de beste twaalf (U16) halen, maar het ging niet zo goed als ze had gehoopt na haar goede laatste training. Eva's eerste stoot was veel te hoog en de 3 kilogram zware kogel landde na 8,75m. De andere twee pogingen gingen echter niet beter, waardoor ze als achttiende eindigde.
Pin It
Bekeken: 622x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/