Een gezellige en sportieve waterreünie. Een lokkertje voor meiden en dames die ooit op waterpolo zaten. En bij welke club dat was, is eigenlijk niet zo heel belangrijk. Voor wie de polodagen al een tijdje terug zijn kan ook gewoon meedoen. "Daar houden we natuurlijk rekening mee. Een aantal heeft waarschijnlijk al jaren niet meer gezwommen."

"We hebben al veel enthousiaste reacties gehad", vertelt Marleen Jonker van het organiserende DAW aan Streekstad Centraal. Ze is één van de initiatiefnemers: "We hebben inmiddels rond de 50 aanmeldingen, en we verwachten er sowieso nog tien bij. We zijn al blij verrast over het aantal aanmeldingen, maar als er zeg nog 20 speelsters bij komen dan zouden we dat super vinden. Dames die ergens anders hebben gespeeld, zijn ook van harte welkom."

Marleen benadrukt dat het toernooi vooral voor de gezelligheid opgezet wordt, en dus laagdrempelig is. "We houden er rekening mee met de indeling van de teams, en op de avond zelf kan er ook nog wat geschoven worden. Veel van de dames die zich hebben aangemeld kennen we. En we zorgen voor voldoende wissels, de wedstijden zijn kort en de veldjes zijn kleiner, half veld zeg maar." (tekst loopt door onder de foto)

Marleen Jonker speelt al jaren in het eerste damesteam van DAW (foto: DAW)


Zelf is ze jeugdtrainster en speelt ze al negen jaar in Dames 1. Marleen kwam in 2015 bij de selectie, toen ze pas 15 jaar oud was. Met een aantal teamgenoten gaat ze meedoen. Lachend zegt ze: "Rustig aan natuurlijk, anders is het niet leuk. Ik denk dat de oudste rond de 60 is, misschien wat jonger. De ouderen die zich hebben aangemeld zwemmen nog wel. Maar sommigen hebben al wat langer niet gezwommen."

Zijn er nog prijzen te winnen? "Oh dat is een goede vraag... Uhm, morgen gaan we om tafel zitten om de avond goed voor te bereiden. Daar hebben we nog niet over nagedacht. Misschien prijzen als een taart of zo."

De mannen van Heren 4 helpen mee met de organisatie. Ze kennen nog veel van de oud-speelsters. "De mannen komen helpen met scheidsrechteren en komen na afloop achter de bar staan. Iedereen is na de wedstrijdjes welkom om te komen borrelen in het clubhuis." Een echte 'ladies only' avond dus. Maar gaan de heren dan ook, uh... passend gekleed? "Haha, nee dat is niet per se de bedoeling."

De jeugd heeft de toekomst onder leiding van Marleen Jonker, maar voor oud-speelsters is er ook zeker plek bij DAW (foto: DAW)


Marleen en haar mede-initiatiefnemers hopen dat alle meiden en dames zich vermaken. Zoveel dat ze misschien weer zin krijgen om mee te gaan doen. "Ja zeker. Het moet vooral een gezellige avond worden, maar het zou natuurlijk leuk zijn als ze weer enthousiast worden om te gaan spelen." Dat kan om meerdere niveaus, want DAW is druk bezig met uitbreiding. "We zijn bezig een Dames 3 team op te richten, dat is dus laagdrempeliger."

Oud-speelsters die op 8 maart graag mee willen doen kunnen zich tot en met 6 maart opgeven. Aanmelden en meer informatie via facebook.com/zvdaw.
Pin It
Bekeken: 1076x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/