AV Hylas was afgelopen weekend met een delegatie van vier atleten aanwezig op de Nederlandse Indoorkampioenschappen Atletiek voor de oudere junioren. Het werd een geslaagd weekendje Apeldoorn, want ze boekten bijna alleen maar persoonlijke records. Als kers op de taart greep Amy Tijmstra het zilver op de 60m sprint.

Vorig jaar nam Amy al deel aan het NK in de leeftijdscategorie onder 18 jaar, ook al was ze toen pas 14 jaar. Toen werd ze tiende in 8,07s en miste ze de finale op vijf honderdsten. Een jaartje ouder, een jaartje (veel) sneller. De series kwam ze eenvoudig door en in de halve finale schakelde ze een tandje bij. En blijkbaar zat er nog wat meer in, want in de finale schoot ze naar 7,68s, een mooie verbetering van haar record. En die tijd was goed voor een tweede plaats, nét voor de nummer drie.

Amy nam ook deel aan de 200m op zondag. Met een mooi record van 25,28s plaatste ze zich voor de finale, maar met de vijfde tijd kreeg ze baan 2 toegewezen. Met de snelheden waarop de meiden lopen zijn eigenlijk alleen de banen 4, 5 en 6 van een 200m indoorbaan prettig om in te sprinten. Toch bleef Amy slechts een paar honderdsten van haar kersverse record en daarmee werd ze vierde.

Ook Wendy Tijmstra was weer van de partij, en net als haar tweelingzus ging ze met een persoonlijk record (7,82s) door naar de finale 60m. Daarin was ze een fractie minder snel, maar het was goed genoeg voor een zesde plaats. Op de 200m sprintte Wendy naar een recordtijd van 25,52s. Daarmee liep ze de finale voor de Top 6 mis op slechts zes honderdsten.

Lisa Sevenhuijsen kwam uit op het onderdeel hinkstapspringen. Met een afstand van 10,48m bleef ze net onder haar persoonlijke record. En ook zij had net als Wendy pech. Ze werd negende terwijl de top 8 doorgaat naar de finale voor drie extra  pogingen. Toch mag ze tevreden zijn want ze komt terig van een wat langere, vervelende blessure.

Nick Tijmstra (inderdaad...) nam deel aan de 60m en 200m voor de oudste junioren. Hij ging naar huis met een recordtijd van 7,52s en een 27e plaats. Op de 200m zette twee keer een pas op de binnenlijn van zijn sprintbaan en de scheidsrechter was onverbiddelijk: diskwalificatie. (foto: René Tijmstra)
Pin It
Bekeken: 779x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/