Haar vertrek van Terschelling zal voorlopig nog wel even in de bestuurlijke geschiedenisboeken blijven staan. Zo ook de daarmee vervlochten en omstreden voordracht als Burgemeester van Castricum. Toch zal Caroline van de Pol (61) daar niet de gemeenteraad voorzitten of de inwoners vertegenwoordigen. Ze ziet af van het burgemeesterschap van Castricum. "Mijn persoonlijke situatie, mijn gezondheid, stelt mij niet in staat om de 100 procent te kunnen geven die het burgemeesterschap nodig heeft."

Half december droeg de Castricumse gemeenteraad Van de Pol voor als nieuwe burgemeester, Haar voordracht deed nogal wat stof opwaaien, omdat zij tijdens een vergadering over haar functioneren op Terschelling te horen kreeg dat ze de nieuwe burgemeester van Castricum zou worden, en dat daar ook meteen meedeelde.

Van de Pol legde haar taken per 2 januari neer, met de intentie om in maart in Castricum aan de slag te gaan. Dat gaat nu dus niet door. Ze geeft gezondheidsredenen als reden voor haar besluit en noemt haar keuze 'het beste voor Castricum'. "Tot mijn grote verdriet zal ik niet uw burgemeester worden. Mijn persoonlijke situatie, mijn gezondheid, stelt mij niet in staat om de 100 procent te kunnen geven die het burgemeesterschap nodig heeft. En u verdient een burgemeester die er vanaf dag één staat."

De Castricumse gemeenteraad is maandag geïnformeerd, en gaat op korte termijn in gesprek met commissaris van Koning Arthur van Dijk over het vervolg van de burgemeestersprocedure. (foto: Omrop Fryslan)
Pin It
Bekeken: 628x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/