Castricum is er uit. Als het aan de raad ligt wordt Caroline van de Pol de nieuwe burgemeester van Castricum. Daarmee is een opvolger gevonden voor burgemeester Toon Mans, die in juni dit jaar de ambtsketen neerlegde. Van de Pol zal worden voorgedragen aan de Koning en het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarna de benoeming naar verwachting wordt bekrachtigd.

Van de Pol (61) is nu nog burgemeester van Terschelling. Op dat eiland raakte ze verwikkeld in een bestuurscrisis. De raad zegde het vertrouwen in de burgemeester op en een poging om de plooien weer glad te strijken strandde. Nadat Van de Pol donderdag werd voorgedragen als burgemeester van Castricum, en dus haar vertrek van Terschelling aankondigde, werd zij alsnog door de raad ontslagen, schrijft de lokale omroep Zilt.

Van de Pol was in ieder geval blij met het vertrouwen dat Castricum haar schonk. "Mijn avond kan niet meer stuk", liet zij via een videoverbinding weten aan de Castricumse gemeenteraad. Maar dat was dus nog voor het ontslag door de gemeenteraad van Terschelling.

In Noord-Holland is Van de Pol geen onbekende. Ze is geboren in Hilversum en was eerder VVD-raadslid en wethouder in de gemeente Koggenland, schrijft mediapartner NH. Naar verwachting zal Van de Pol in maart 2024 de hamer overnemen van de tijdelijke burgemeester Karen Heerschop. (foto: Omroep Zilt / Lennard Geerts)
Pin It
Bekeken: 658x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/